16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 0:22
No menu items!

Turcul care l-a omorât pe polițistul rutier, condamnat la ani grei de închisoare

spot_img

Omul de afaceri turc Abdullah Atas, care l-a accidentat intenţionat în 2015 pe poliţistul Gheorghe Ionescu, zis Dulăul, decedat din cauza rănilor grave suferite, a fost condamnat, joi, de Tribunalul Bucureşti la o pedeapsă de 23 de ani şi şase luni de închisoare pentru omor calificat, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Pe latură civilă, tribunalul a decis ca Abdullah Atas să plătească în total 400.000 euro, reprezentând daune morale către trei părţi civile – Cristina Ionescu, Dumitru Ionescu şi Elena Mihai. De asemenea, el va plăti daune materiale de 88.134 lei către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Pentru plata acestor sume, instanţa a menţinut sechestrul pus pe conturile bancare şi acţiunile deţinute de Abdullah Atas la o firmă. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 2 august 2015, în jurul orei 03,30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, poliţistul Gheorghe Ionescu se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic. Poliţistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească maşina pe care o conducea, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu a accelerat şi l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanţă de aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri.

Procurorii susţin că Abdullah Atas a consumat băuturi alcoolice într-un club, iar în momentul în care conducea avea în sânge o îmbibaţie alcoolică teoretică de aproximativ 1,95 – 2,00 g?.

Abdullah Atas şi-a continuat deplasarea aproximativ 2,8 km, iar la intersecţia Şos. Pipera – Şos. Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuia un imobil.

După accident, poliţistul a fost dus la spital şi supus unor intervenţii chirurgicale, însă el a decedat la 21 august 2015.

Andrei Tudor