Tudose, despre Institutul Cantacuzino: Costurile sunt în jur de 50 mil. €. Nu e un capăt de ţară

Costurile pentru ca Institutul Cantacuzino să funcţioneze sunt în jur de 50 de milioane de euro, a afirmat premierul Mihai Tudose, precizând că această sumă nu reprezintă ”un capăt de ţară”.

”Costurile sunt în jur de 50 de milioane de euro, ceea ce la nivel de ţară nu este o sumă care să creeze probleme (…) Nu e un capăt de ţară, dimpotrivă. Problema este că nu putem să cumpărăm peste noapte cu banii aceştia, că dacă ar fi un magazin unde să cumpărăm mâine un institut, o fabrică de vaccinuri, am face-o. Trebuie să parcurgem nişte etape”, a declarat vineri Tudose, pentru postul public de radio.

Prima etapă în strategia Guvernului a fost numirea unui nou manager la Institutul Cantacuzino.

”Prima etapă – numirea unui nou manager, fiindcă înţeleg că echipa de acum este cumva autoarea, cu ghilimele sau fără, a situaţiei în care ne aflăm sau coautoare, fiindcă eu mă aşteptam ca, ştiu eu, chiar din prima zi să vină, să mă trezesc cu ei la Guvern, spunând că n-au găsit înţelegere până acum şi uite ceea ce doresc ei să facă şi uite de ce au nevoie. Nu i-am găsit, ba dimpotrivă. Nu prea am găsit pe nimeni ţipând pe această temă”, a spus Tudose.

Întrebat dacă în ceea ce priveşte vaccinurile ar putea exista un dublu standard, aşa cum ar exista în cazul anumitor alimente aduse în România, Tudose a răspuns: ”Vreau să cred că nu se poate aşa ceva”.

T.S.

NICIUN COMENTARIU