10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 19:00

Tudorel Toader îi dă o replică tăioasă lui Klasu Iohannis

spot_img

Ministrul justiției, Tudorel Toader, i-a răspuns tăios președintelui Klaus Iohannis după ce acesta a comentat prevederile din Constituție referitoare la rolul ministrului justiției în raport cu procurorii.

Ministrul Justiţiei s-a referit la declaraţiile preşedintelui referitoare decizia CCR privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi. Klaus Iohannis a spus că procurorii nu pot fi plasaţi în subordinea unui politician.

„Şi ce dacă a spus preşedintele Iohannis? Ce spune dânsul nu face parte din Biblie. E preşedintele republicii, dar nimeni nu se pricepe la toate. A spus şi dânsul ce i-au spus, probabil, alţii”, a declarat Tudorel Toader.

Tudorel Toader a explicat din nou că autoritatea ministrului Justiţiei nu se referă la implicarea în dosare, ci la administrarea justiţiei. „A nu se confunda independenta procurorilor in instrumentarea cauzelor/constand in administrarea probatoriului, adoptarea solutiilor legale/, cu faptul ca acestia isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei, referitoare la administrarea justitiei sau promovarea politicii penale!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Andrei Tudor