30 C
București
marți, 16 august 2022 - 21:44
No menu items!

Tudorel Toader, despre testul poligraf: „Fiecare conducător trebuie să exercite atribuțiile manageriale”

spot_img

Ministrul Justiției Tudorel Toader a refuzat, miercuri dimineața, să comenteze declarațiile făcute de cei doi procurori DNA, Doru Țuluș și Mihaela Iorga, și a susținut că așteaptă rezultatul Corpului de control al Inspecției Judiciare.

„Am citit scrisoarea numai că rolul meu de ministru al justiției nu este acela de a comenta declarațiile procurorilor. Înțeleg că este sesizată și Inspecția Judiciară, cei competenți care trebuie să verifice sunt cei din corpul de control al Inspecției Judiciare. Nu ministrul face asta. În momentul în care Inspecția Judiciară finalizează evaluarea de fond, în momentul în care constată realitatea de la DNA, PIICJ, atunci ne vom formula propriile concluzii. Procedural nu eu trebuie să o înștiinșez, Inspecția Judiciară este cea care exercitează controlul, nu eu trimit, pentru că eu nu știu când au planificat”, a declarat ministrul pentru Antena3.

Întrebat dacă i s-ar fi solicitat să facă testul poligraf, ministrul justiției Tudorel Toader a declarat: „Luați valabil răspunsul doamnei Ghenea, care v-a răspuns la această întrebare”.

Ieri, președintele CSM, Mariana Ghena, a comentat decizia șefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a decis să-i supună unui test cu detectorul de minciuni pe procurorii săi după ce, în presă, au apărut înregistrări audio de la o ședință a Direcției: „Fiecare conducător trebuie să exercite atribuțiile manageriale. Eu nu am fost pusă într-o astfel de situație, dar, dacă aș fi, m-aș supune regulilor”, a spus Mariana Ghenea.

R.D.