12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 15:57

Tudorel Toader comentează anunțul lui Augustin Lazăr despre un nou mandat. Ce spune ministrul despre apusul publicat pe Facebook

spot_img

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, referitor la candidatura lui Augustin Lazăr pentru un nou mandat la Parchetul General, că fiecare are o părere bună despre sine şi că procurorul general e îndreptăţit la aceeaşi atitudine.

“Exprimă dorinţa domniei sale de a continua ceea ce a făcut până în prezent. Fiecare are o părere bună despre sine şi dânsul e îndreptăţit la aceeaşi atitudine. Prin urmare, eu am declarat şi ieri, orice procuror care îndeplineşte condiţiile legii are dreptul să se înscrie. Eu voi fi în comisia de selecţie care face propunerea către CSM şi, mai departe, către preşedinte, mă voi opri acolo. Întrebaţi-l pe el, nu-mi cereţi mie să-mi exprim poziția înainte de interviu”, a declarat Tudorel Toader, marți dimineața, la Ministerul Justiţiei.

Întrebat despre fotografia care înfăţişa un apus pe care a postat-o pe Facebook după ce Augustin Lazăr şi-a anunţat candidatura, ministrul a afirmat: “Nicio asemănare nu este tot timpul întâmplătoare”.

Ministrul a mai precizat că până luni, la ora 12.00, nu îşi depusese nimeni candidatura pentru funcţia de procuror general.

Precizările ministrului justiției vin după ce Augustin Lazăr a anunţat, luni, că îşi va depune candidatura pentru un nou mandat de procuror general al României, în contextul organizării, de către Ministerul Justiţiei, a concursului pentru numirea în funcţie, chiar dacă Tudorel Toader a cerut revocarea pentru acesta. Mandatul lui Lazăr expiră pe 28 aprilie.

Ministerul Justiţiei a anunţat, săptămâna trecută, că a declanşat procedura de selecţie pentru numirea unui nou procuror general al PÎCCJ, funcţie care va deveni vacantă în data de 28 aprilie, când se va încheia mandatul lui Augustin Lazăr. Procedura se desfăşoară între 13 martie şi 5 aprilie. Candidaţii vor susţine interviul în faţa ministrului.

Ministrul Tudorel Toader a declanşat procedura de revocare a lui Lazăr din funcţie în 24 octombrie 2018. Între timp, Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul justiţiei, cerere care se judecă marți. 

R.D.