35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 15:21

Tudorache: Proiectul de ordonanță privind înființarea UPI va fi discutat, miercurea viitoare, de Guvern

spot_img

Proiectul de ordonanță de urgență privind înființarea Unității de Protecție Internă (UPI) va fi discutat de Guvern în ședința de miercurea viitoare, a anunțat, miercuri, ministrul afacerilor interne, Dragoș Tudorache.

Potrivit ministrului, proiectul de OUG se află în această săptămână în consultare publică.

“Lunea viitoare facem o conferință de presă în care voi explica în detaliu măsura și miercuri intră în ședința de Guvern”, a declarat Dragoș Tudorache, într-un briefing, la Palatul Victoria.

Luni, Tudorache anunța că Ministerul Afacerilor Interne a finalizat reorganizarea DIPI, noua structură urmând să fie una militarizată şi să poarte denumirea de Unitatea de Protecţie Internă (UPI).

„Proiectul de act normativ este finalizat. Un proiect de ordonanţă de urgenţă va fi urcat astăzi pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne pentru consultare. În mod normal, astfel de documente nu sunt supuse la consultare, dar am considerat important să las un răgaz cât mai lung posibil pentru exerciţiul de transparenţă. Toată săptămâna aceasta, ministerul va fi deschis să primească opinii, sugestii. Am dat instrucţiuni să invităm şi personalul din cadrul Ministerului Afacerilor Interne să vină cu opinii (…) Până la finalul acestei săptămâni, vrem să colectăm cât mai multe comentarii şi să avem timp să le integrăm pentru varianta finală a textului, pe care o voi supune atenţiei colegilor din Guvern la şedinţa viitoare de guvern”, a declarat ministrul Dragoș Tudorache.

R.D.