1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 8:11
No menu items!

Trump, victimizat de o mare putere din Europa: Alegerile din SUA au fost fraudate

spot_img

Surse apropiate de administrația de la Budapesta au relatat, vineri, despre alegaţiile de “fraudare” a alegerilor prezidenţiale din SUA vehiculate de Donald Trump, un “prieten al Ungariei”, după cum a afirmat premierul ungar Viktor Orban, relatează AFP.

“Tensiune enormă în America după numeroase indicii de fraudă”, a titrat Origo.hu, principalul site de media proguvernamental din Ungaria condusă de Orban, criticat ca autoritarist, scrie agerpres.ro.

Descriindu-l pe preşedintele american în exerciţiu drept un “prieten al Ungariei”, Viktor Orban a subliniat, într-un interviu acordat vineri postului public de radio, că Statele Unite nu vor mai putea “critica pe alţii după astfel de alegeri”.

Şeful executivului ungar a subliniat că relaţiile bilaterale şi economice dintre ţara sa şi SUA sunt în “cea mai bună formă posibilă” după venirea lui Trump la putere. “Am fost mereu alături de preşedintele Trump”, a subliniat Orban.

În 2016, Viktor Orban a fost primul responsabil european care a susţinut candidatura lui Donald Trump. Ulterior, în cursul unei vizite a lui Orban la Washington, în septembrie anul trecut, preşedintele SUA l-a prezentat pe oaspetele său drept un lider “respectat în toată Europa”.

Luna trecută, adversarul lui Trump, democratul Joe Biden, i-a reproşat rivalului său, referindu-se la Ungaria, că i-a “îmbrăţişat pe toţi bandiţii din lume”.

Când Joe Biden era vicepreşedinte al SUA în administraţia lui Barack Obama, Viktor Orban – aflat la putere din 2010 – a fost criticat în mod regulat pentru nerespectarea libertăţii presei, justiţiei şi societăţii civile.

De asemenea, o serie de responsabili ungari au primit interdicţie de intrare în SUA din cauza unor alegaţii de corupţie.