10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 23:02
No menu items!

Trenurile spre Aeroportul Henri Coandă, suspendate din cauza unor revizii. Legătura cu aeroportul va fi asigurată de STB

spot_img

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunţat, joi, că în perioada 28 – 30 martie, trenurile spre Aeroportul Internaţional Henri Coandă nu vor putea circula din cauza unor revizii la electromecanismele de macaz şi la schimbătoarele de cale. În această perioadă, legătura cu aeroportul va fi asigurată de Societatea de Transport Bucureşti, care redeschide linia 780.

CFR SA a transmi că reviziile au loc în staţiile Bucureşti Nord, HM Pajura, Mogoşoaia şi pe linia de racord spre aeroport.

“Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, în perioada 28 – 30 martie 2022, în intervalul orar 09.00 – 14.00, personalul feroviar de specialitate desfăşoară reviziile bianuale la electromecanismele de macaz şi la schimbătoarele de cale pe relaţia Bucureşti Nord – Pajura – Mogoşoaia – Aeroport, conform reglementărilor feroviare. Reviziile bianuale la electromecanismele de macaz şi la schimbătoarele de cale se vor desfăşura timp de trei zile, în staţiile Bucureşti Nord, HM Pajura, Mogoşoaia şi pe linia de racord spre Aeroport, cu scoaterea de sub tensiune a liniei de contact şi închiderea temporară a circulaţiei trenurilor, pe relaţia Bucureşti Nord – Pajura – Mogoşoaia – Aeroport, între orele 09.00 – 14.00”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că în perioada 28 – 30 martie, între orele 09.00 – 14.00, legătura directă spre şi dinspre Aeroportul Internaţional Henri Coandă (AIHC) va fi asigurată de Societatea de Transport Bucureşti Ilfov, care redeschide linia 780 Gara Basarab – Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pe care vor circula patru autobuze, între orele 08.00 – 14.30, cu plecări de la Gara Basarab, respectiv AIHC, la un interval de succedare de 30 de minute.

Astfel, plecări de la Gara Basarab vor avea loc între orele 8.00 – 13.30, iar de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, între orele 9.00 – 14.30.

“Menţionăm faptul că, în perioada desfăşurării lucrărilor feroviare, respectiv 28 – 30 martie 2022, în intervalul orar 09.00 – 14.00, CFR SA a solicitat celor doi operatori de transport feroviar de călători – CFR Călători şi Transferoviar Călători – anularea a 18 curse, din cele 72 prevăzute în orarul zilnic de circulaţie pe relaţia Bucureşti Nord – Aeroport International Henri Coandă Bucureşti T1, celelalte trenuri respectând programul de circulaţie stabilit în Mersul Trenurilor”, a mai transmis CFR SA.

                                                                                                                   Adina Silav