14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 6:25
No menu items!

Traian Berbeceanu dă în judecată Facebook. Hackerii i-au capturat pagina și de o lună postează ce vor

spot_img

Traian Bebeceanu, fost șef al BCCO Alba Iulia şi fost prefect al municipiului Bucureşti a transmis un mesaj de pe un cont mai vechi în care a anunțat că va da în judecată Facebook după ce administratorii nu au răspuns la solicitările lui repetate de a închide pagina, spartă de aproape o lună de hackeri.

Traian Berbeceanu are o pagină oficială pe Facebook cu peste 200.000 de fani. Cei care i-au spart pagina, l-au schimbat pe Berbeceanu din administratorul paginii și i-au modificat datele de contact, după care postările au început să curgă.

Numai în ultimele ore, au fost postate videoclipuri cu diferite animale, plantarea unor puieţi, spălarea sub presiune a carosabilului sau trenuri din Japonia.

”Din data de 17 august 2021 pagina oficială „Traian Berbeceanu – persoană publică” a fost „spartă”. Am fost schimbat din administrator, a fost înlocuită adresa de e-mail pe care o foloseam şi de la acea dată figurează administrată succesiv de persoane necunoscute mie din toate colţurile lumii, inclusiv din Bangladesh şi Costa Rica. Deşi aveam pagina protejată prin „actualizare cu 2 factori” şi deci asumată cu copia actului de identitate, Facebook nu m-a notificat nici pe telefon, nici prin e-mail”.

„Am postat mai multe notificări pe pagina, de pe contul personal, în care avertizam persoanele care urmăresc pagina, cu privirea la faptul că postările care apar nu îmi aparţin şi drept urmare mi-a fost blocat accesul pe pagină.

În perioada următoare voi solicita instanţei de judecată să oblige Facebook să închidă pagina, fiind vorba despre „furt de identitate” şi „furt de proprietate intelectuală” , însă, până atunci rămân recunoscător tuturor celor care mă ajută să raportăm pagina. Dacă suntem mai mulţi, probabil că angajaţii lui „Ţuchi” devin interesaţi şi activi”, a precizat Traian Berbeceanu, pe contul său de facebook.

                                                                                  C.Dumitrescu