16.9 C
București
marți, 28 septembrie 2021 - 3:59

Traian Băsescu și Elena Udrea, audiați

spot_img

Fostul preşedinte Traian Băsescu, dar și cea mai bună colaboratoare a sa, fostul ministru al turismului, Elena Udrea, vor fi audiați, săptămâna viitoare, de parlamentarii din Comisia de control a activității SRI.

Pe lângă cei doi, va fi chemat din nou fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, cel care a întocmit pentru comisie o listă de 65 de persoane care pot oferi amănunte despre cum funcționa statul de dret.

În plus, va fi invitat și fostul secretar de stat în Ministerul Justiției, Ovidiu Puțura, recent condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru fapte de corupție.

„Săptămâna viitoare intenţionăm să-i invităm la comisie din nou pe Daniel Dragomir, Elena Udrea, Traian Băsescu şi domnul Puţura, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei. În cadrul discuţiilor cred că au apărut elemente pe care cred că le putem lămuri cu aceşti invitaţi”, a declarat preşedintele Comisiei pentru controlul SRI, Claudiu Manda.

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a prezentat, în septembrie, Comisiei parlamentare de control al SRI o listă cu 65 de persoane care ar trebuie audiate în comisie şi care ar putea să-i probeze afirmaţiile, pe listă fiind politicieni, ziarişti, oameni de afaceri şi cadre ale SRI. „În susţinerea afirmaţiilor sale, domul Dragomir a lăsat la comisie o listă de 65 de persoane, însemnând ofiţeri activi SRI, ofiţeri inactivi ai Serviciului, persoane din media, din mediul politic şi din cel economic, persoane pe care domnia sa le indică să le invităm la comisia SRI şi să punem întrebări pentru a proba lucruri pe care domnul Dragomir le spune”, a declarat Manda.

Valeriu Motoc