7 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 19:29
No menu items!

Traian Băsescu, implicat în “Operațiunea Jakarta”. Deranjat de probe și mărturii, fostul șef al statului lansează atacuri murdare pe Facebook

spot_img

Fostul președinte Traian Băsescu a fost implicat în “Operațiunea Jakarta”. De altfel, Băsescu a admis acest lucru în declarațiile publice făcute în ultimele zile, inclusiv prin postări pe contul său de Facebook. 

Deși i-a transmis chiar și o scrisoare președintelui Indoneziei, scrisoare înmânată acestuia din urmă de Kovesi, fostul șef al statului a susținut că nu ar fi cunoscut detaliile operațiunii de aducere în țară a lui Nicolae Popa și, implicit, nici amănuntele legate de implicarea ilegală a Laurei Codruța Kovesi, la acea dată procuror general al României.

Deranjat de mărturia publică a lui Nicolae Popa, care-l incriminează, Băsescu s-a lansat în atacuri murdare la adresa Antena 3, pe pagina de socializare. 

Ce a susținut Băsescu

„Dacă i-a cerut bani lui Ghiță, atunci să răspundă! Nu era treaba domnului Ghiță să-l aducă pe Popa Nicolae în țară. Dacă atâta a dus-o capul, să răspundă. Ea era Procuror General al României, iar Ghiță la vremea aia nu era parlamentar, deci ea a cerut bani unei persoane private. Bineînțeles, că asta trebuie coroborat cu declarația lui Ghiță, care spune că în 2010 se vedea de două ori pe săptămână cu Kovesi.”, a declarat Traian Băsescu, duminică seara, într-o intervenție la România TV.

Traian Băsescu a susţinut că implicarea sa a fost una instituţională şi ca să rezolve situaţia l-a sunat pe preşedintele Indoneziei, iar când Kovesi a plecat în Indonezia i-a dat şi o scrisoare din partea sa.

”Aici am văzut deja posturi de televiziune care arată fotografii de la Ambasada Indoneziei cu doamna Kovesi. Eu vă pot spune ce ştiu sigur. În primul rând, problema aducerii în ţară a lui Nicolae Popa nu a fost semnalată de Interpol. Un serviciu partener a informat SRI, un serviciu care activează şi în Indonezia. Ei au întrebat SRI dacă sunt interesaţi şi ei evident că au spus că sunt interesaţi. Imediat am fost informat ca preşedinte. În cele două mandate ale mele am considerat că este un afront adus statului atunci când un om se sustrage unei hotărâri definitive. În afară de cei care erau protejaţi, de cei care primiseră azil politic, acolo n-aveai ce să faci. Pentru cei care erau solitari, eu mereu am cerut instituţiilor statului să-l aducă în ţară. A doua mare problemă era: unde erau totuşi banii de la FNI. N-or fi pitiţi pe undeva prin Indonezia. De asemenea, ne întrebam cu ce a trăit Nicolae Popa în Bali. Serviciul secret partener nu a ştiut să ne spună. Nicolae Popa a făcut o singură greşeală: a plecat din Bali în capitala Jakarta. Am văzut că e supărat că a fost adus. Păi cine l-a pus să plece din Bali, de pe insulă, unde a fost protejat.”, a mai spus Băsescu. 

Ce a spus Nicolae Popa

Implicarea limitată susținută de Băsescu a fost demontată însă chiar de Nicolae Popa (unul dintre principalii martori în dosarul deschis pe numele Laurei Codruța Kovesi de Secția specială pentru anchetarea magistraților – n.r.), într-o intervenție la Antena 3

”Eu cred cu tărie că a venit timpul ca toate abuzurile făcute de acest Sistem să înceteze şi toţi, începând cu Kovesi să plătească. Mă aştept şi la alte bucurii referitoare la alte personaje din acest dosar. Implicarea directă a lui Băsescu e o chestiune notorie. Toţi cei care au participat la extrădarea mea, eu cred că ar trebui să răspundă. Eu am fost asistat în decursul celor 16 luni în Indonezia, de 3 firme de avocatură. Firma care m-a reprezentat până la final a fost ”Toedjoej Empat„ al cărei proprietar era un general de poliţie, cu două stele, vicepreşedinte al comisiei de apărare. În Indonezia lucrurile decurg aşa: suspectul e arestat de poliţie, după care suspecţii sunt reprezentaţi de avocaţi angajaţi ai unor generali ai poliţiei, iar aceştia fac un fel de brokeraj. Generalul era doar un coproprietar. Firman Gani a decedat în urmă cu câţiva ani. Gani  a făcut parte din delegaţia indoneziană care a vizitat România în 2011. Angela Nicolae spunea că a fost în legătură cu această delegaţie, care declara că sunt contrariaţi că au fost plimbaţi în Bucureşti, unde membrii au fost duşi la casa lui Ovidiu Vântu, spunând că e inamicul public numărul 1 al României, care e direct legat de Nicolae Popa care este în procedură de extrădare la voi în ţară ”, a spus Nicolae Popa. 

Iar declarațiile lui sunt susținute de fapte. Citește șiJURNALISTA SORINA MATEI DEMONSTREAZĂ CRONOLOGIC IMPLICAREA ILEGALĂ A LUI KOVESI ÎN ADUCEREA ÎN ȚARĂ A LUI NICOLAE POPA

Mărturia lui Nicolae Popa și probele prezentate de jurnaliști și de martori din dosarul lui Kovesi în spațiul public indică implicarea lui Traian Băsescu, mai mult decât în alte situații similare, implicare ce ar putea conduce la audierea sa la Parchetul General. 

Toate acestea l-au scos din minți pe Băsescu care s-a lansat, pe contul său de Facebook, într-o serie de atacuri murdare la adresa Antena 3

Traian Băsescu, postare pe Facebook duminică seara: 

“Nicolae Popa, “să mă ierţi” că am cerut să fii adus în ţară!
Nicolae Popa a ajuns să-şi arate fizicul la televiziunea puşcăriaşului Dan Voiculescu explicând că Preşedintele Băsescu este implicat în aducerea sa din Indonezia ca şi cum ar fi fost o mare vină. Nicolae Popa, ca să nu ai dubii nici tu şi nici susţinătorii tăi, îţi confirm că în 2009 eu am cerut instituţiilor să fii adus în ţară şi m-am implicat la cel mai înalt nivel pentru ca acest lucru să se întâmple.
Curentul mediatic susţinut de Antena 3 şi Abrahami, Chireaci şi alte personaje dubioase vorbitoare pe la toate televiziunile, este să-l jelească pe ticălosul care a înşelat peste 300.000 de români amărâţi furându-le banii şi, în acelaşi timp, să-i acuze mânioşi pe cei care l-au adus în ţară pentru a-şi ispăşi pedeapsa şi pentru înfăptuirea justiţiei.
În rest, Domnule Nicolae Popa, s-auzim numai de bine.
PS – Dacă, repet, dacă Laura Codruţa Koveşi a apelat la finanţare de la Sebastian Ghiţă, a greşit.”. 

Traian Băsescu, postare pe Facebook, luni: 

“Să vină Nicolae Popa la televizoarele patriei!
Da…Nicolae Popa, prezentat de Antena 3 ca victimă, trebuie să vină la toate televizoarele patriei să ne explice cum el, care a jefuit peste 300 000 de români, a fost adus în ţară ilegal şi abuziv. 
Propagandiştii televizaţi specializaţi în dezinformare Abraham, Chireac, Gâdea, Badea, Buşcu şi mulţi alţii au nevoie să-şi întărească echipa cu un om calificat cunoscător al „drepturilor omului” care a devalizat FNI furând banii a peste 300 000 de români. 
Nicolae Popa trebuie integrat rapid în echipele de dezinformare care bântuie zilnic televiziunile pentru că este calificat să explice cum a putut abuzivul Stat Român să-i încalce „drepturile” de condamnat, stricându-i şederea tihnită de sub soarele Indoneziei, în frumoasa staţiune turistică Bali.
Hai Gâdea, hai Buşcu, hai Chireac, hai Abraham, hai Badea, hai…….strigaţi, chemaţi oameni în stradă, condamnaţi cu mânie şi cu pumnul ridicat Regimul Băsescu, rupeţi-vă „în direct” hainele de pe voi, puneţi filmuleţe cu borfaşii de rang înalt care au primit sacoşe cu bani de la FNI şi nu uitaţi să vă puneţi pe ecran sloganul „DREPTATE PENTRU NICOLAE POPA !”
Să vină Nicolae Popa la televizoarele patriei !”

Raluca Dan