25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 18:13
No menu items!

Tragedie pe calea ferată în Italia: cel puțin patru morți și peste 100 de răniți. Ce spun oficialii MAE / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Bilanţul accidentului feroviar produs, joi, în apropierea oraşului italian Milano a ajuns la cel puţin patru morţi şi peste o sută de răniţi, dintre care cinci se află în stare gravă, informează cotidianul „La Repubblica”. Din primele informaţii, accidentul s-a produs în urma unei defecţiuni a unui macaz.

Cel puţin două persoane au murit şi alte 100 au fost rănite, dintre care zece se află în stare gravă, după ce un tren a deraiat în apropierea oraşului italian Milano, transmite BBC News Online.

Accidentul feroviar a avut loc la ora locală 7.00 (8.00, ora României). La locul accidentului au ajuns mai multe ambulanţe şi echipe de descarcerare.

Trenul efectua o cursă între oraşele Milano şi Cremona. Autorităţile locale au anunţat întârzieri ale trenurilor pe această rută.

Compania feroviară Ferrovie dello Stato a anunţat că trenul regional a deraiat la gara Pioltello Limito, la aproximativ 40 de kilometri de Milano.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au precizat, joi, într-un comunicat de presă, că, la nivelul oficiului consular, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară.

„Consulatul General al României la Milano are în atenţie accidentul feroviar produs în dimineaţa zilei de 25 ianuarie 2018. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime. Până în prezent, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest accident. Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări”, se arată în documentul citat.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular +39 366.108.1444.

R.D.