2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 10:56
No menu items!

Tragedie la Timișoara, după deratizare! Un sugar, un copil de 3 ani și mama lui au murit

spot_img

IPJ Timișoara a fost sesizat oficial, luni, de  cadrele medicale, după și un alt adult de 30 de ani și 2 copii (2 și 8 ani) au fost internați și se află sub tratament medical, în urma unor intoxicații.  

UPDATE ora 15.30, tatăl bebelușului mort, susține că înainte de decesul copilului său au mai fost internați doi copii cu simptome digestive. 

„Au mai fost doi copilași la spital, vineri, și de asta am sunat la Ambulanță. Copilul meu nu mai putea să respire. Mi s-a spus că așa se mai întâmplă la nou-născuți. L-am resuscitat cum am știut.  (…) Vineri au venit de la dezinsecție. Avea măști pe față. Nu ne-au zis nimic. Au intrat în camerele care erau goale și au dat cu substanțe. Nu știm pentru ce au dat. Pentru ploșnișe, cred. Trebuiau să ne anunțe. Să ne spună ceva. Au intrat pe ușile deschise pur și simplu. Administrația a chemat firma de deratizare pentru că au un contract cu dumnealor”, a mărturisit tatăl bebelușului mort, pentru jurnaliștii aflați în zona evacuată, luni la prânz, de autoritățile. 

UPDATE ora 15.00: ISU anunță conferință de presă cu toți șefii de arme, la două zile de la primul deces din blocul evacuat. 200 de persoane au fost evacuate, transmite Antena 3 

„Nu putem să concluzionăm care sunt cauzele deceselor până când nu știm care sunt rezultatele analizelor. Până la această oră au fost transportate 11 persoane la spital. Ceilalți locatari ai blocului au fost evacuații cu două microbuze, ca o măsură preventivă. La ora 16.00 vom avea o conferință de presă cu toți șefii de arme care coordonează intervenția și vom actualiza toate datele de la fața locului”, a declarat, pentru Antena 3, Elena Megherea, purtător de cuvând ISU Timiș.  

Un bloc a fost evacuat și echipe de cercetare biologică, radiologică și nucleară verifică cauzele imbolnăvirilor severe soldate, până acum, cu 3 decese. 

Alerta a fost declanșată după ce opt persoane, printre care cinci copiii, au avut simtomele unei intoxicații chimice severe în urma unei dezinsecții făcute, sâmbătă, într-un apartament al unui bloc din Timișoara.

Doi copii, unul de 9 zile și altul de 3 ani, precum și mama acestora au murit în acest interval.

Raed Arafat susține că nu a fost stabilită o legătură certă între tragedie și deratizare, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență nu va comunica până când nu vor exista informații confirmate în investigații.

Sunt audiați, la ora acestei informații, administratorul blocului și administratorul firmei care a efectuat dezinsecția. 

Serviciul de ambulanță a fost cel care a sesizat Direcția de Sănătate Publică după ce mai multe persoane care locuiesc în același imobil, un bloc din strada Mioriței, nr. 8, au cerut de 15 ori ajutor medical, indicând severe tulburări digestive. Apelurile au fost făcute din patru apartamente, trei de la etajul 4 și un al patrulea de la un etaj inferior. DSP Timiș a trimis la locul tragediei specialiști care prelevează probe și analizează inclusiv sursele de apă. Zona a fost izolată, iar la fața locului se află echipe de cercetare biologică, radiologică și nucleară.  

„Primele apeluri la 112 au fost sâmbătă, toate apelurile indicau simtomatologie digestivă, grețuri, letargie. Sâmbătă a fost înregistrat decesul unui bebeluș de 9 zile, care înainte de a ajunge la Spitalul Județean a intrat în șoc respirator. S-a crezut inițial că a decedat după ce a aspirat laptele matern. Ulterior a decedat fratele acestuia de 3 ani, iar în această dimineață a fost alertată ambulanța și pentru mama acestora, o femeie în vârstă de 29 de ani, care a intrat în stop respirator în drum spre spitalul județean ”, a declarat Florin Crișan, purtător de cuvânt Ambulanța Timiș, în direct, în emisiunea ”Esential”, moderată de Ana Roman.