13.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 22:44

Tragedie la picnic. Un copil de 8 ani și-a împușcat mortal frățiorul de 5 ani

Întâmplarea tragică a avut loc la marginea unuei păduri din apropierea localității Mădărași, județul Mureș unde copiii se aflau cu părinții la un picnic împreună cu alte familii. La un moment dat, băiatul de opt ani a luat pușca cu aer comprimat lăsată nesupravegheată de un angajat al Ocolului Silvic.

Băiatul cel mare al familiei a luat pușca și a tras nimerindu-l în piept pe frățiorul lui de 5 ani. Copilul a căzut secerat.

Un echipaj medical a sosit de urgență la fața locului. Copilul a fost resuscitat zeci de minute, dar fără rezultat. A fost declarat decesul.

Medicul a estimat că băiatul a fost împuşcat de la mică distanţă, fiindu-i perforat plămânul şi probabil şi cordul, dar acest lucru va fi stabilit cu exactitate de către legişti.

Comunicatul IPJ Mureș 

“Astăzi (luni – n.r.), în jurul orei 15.00, poliţiştii au fost sesizaţi prin Apel 112, cu privire la faptul că, la marginea unei păduri dintre localităţile Pănet şi Mădăraş, un minor ar fi fost împuşcat cu o armă cu aer comprimat, fiind în stare de inconştienţă. La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş în vederea efectuării de cercetări şi stabilirii situaţiei de fapt. Din primele cercetări efectuate, a reieşit faptul că un minor, de 8 ani, în timp ce se afla, cu familia şi alte persoane, la o cabană situată între localităţile Pănet şi Mădăraş, ar fi manevrat o armă neletală, cu aer comprimat, care ar fi fost lăsată nesupravegheată, şi l-ar fi rănit în mod accidental pe fratele acestuia, de 5 ani. Echipajul medical aflat la faţa locului i-a acordat îngrijiri medicale de specialitate, însă, din nefericire, a fost declarat decesul minorului”, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.