16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 18:43
No menu items!

Tragedie în Satu-Mare: o fetiță de 5 ani intubată după ce a fost spălată de mamă cu soluție pentru oi

spot_img

Două fetiţe, mama şi bunica lor au fost internate la Spitalul Judeţean Satu Mare după ce s-au intoxicat, spălându-se cu soluţie pentru deparazitarea oilor, informează, luni, unitatea medicală, trasmite Agerpres.

„Dintre cele patru persoane din aceeaşi familie, internate sâmbătă pe secţia Terapie Intensivă intoxicate cu substanţe organofosforice, bunica, mama şi fetiţa în vârstă de 2 ani sunt stabile, cu o evoluţie favorabilă a stării de sănătate şi urmează să fie transferate în decurs de 24-48 ore pe altă secţie pentru continuarea tratamentului şi supraveghere. Fetiţa în vârstă de 5 ani este intubată şi necesită continuarea tratamentului specific în Terapie intensivă”, precizează sursa citată.

Este al doilea caz din acest an de copii intoxicați cu soluție pentru igienizarea oilor, din Satu Mare. Pe 6 ianuarie, o mamă și 7 copii din același județ au ajuns în stare gravă la spital după ce s-au spălat cu soluție pentru oi.

Cei care recurg la astfel de soluții le aplică pentru a îndepărta păduchii sau râia, iar autoritățile sanitare atrag atenția că utilizarea substanțelor de uz veterinar în cazul oamenilor este deosebit de periculoasă, mai ales la copii.

În decembrie, anul trecut, trei fetiţe cu vârstele de 7, 11 şi 13 ani, din Orăştie, au fost internate în spitalul din Deva, după ce au fost spălate pe cap de mamele lor cu o soluţie pentru tratarea păduchilor folosită la oi.

Un alt caz similar a fost înregistrat tot în aceeași perioadă, în judeţul Ialomiţa, la Ţăndărei, unde un copil de cinci ani a murit, iar alţi doi, de un an şi 11 luni, respectiv 10 ani, au ajuns în stare gravă la spital, după ce au fost spălați de bunica lor cu o substanţă folosită pentru spălarea oilor.

D.Constantin