10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 3:55

Tragedia din Abruzzo: Operatoarea de la urgențe a crezut că e o glumă și i-a făcut ”imbecili” pe cei care cereau ajutor

spot_img

Primele apeluri de ajutor după avalanșa care a îngropat miercuri un hotel din regiunea Abruzzo, Italia, au fost ignorate de o operatoare a sistemului de urgență a Prefecturii din Pescara, potrivit presei din Italia.

În prezent, bilanțul accidentului este de 15 morți și 14 dispăruți. O româncă și cei doi copii ai săi au fost salvați.

Cotidianul La Repubblica redă conținutul primelor apeluri de ajutor către Centrul de Coordonare a Prefecturii din Pescara. Un bărbat, Quintino Marcella, a sunat de patru ori pentru a relata că a primit un mesaj pe WhatsApp de la bucătarul său, care era blocat lângă hotel.

Pe un ton arogant, funcționara spune că este vorba de o confuzie, crezând că apelantul se referă la o stână, care fusese mai devreme îngropată în zăpadă.

Fragmente din convorbiri:

Quintino Marcella: Bucătarul meu m-a contactat pe WhatsApp acum cinci minute, hotelul Rigopiano s-a prăbușit, nu a mai rămas nimic. El e acolo cu soția sa, copii mici. Interveniți, duceți-vă acolo sus.

Funcționara: Povestea asta circulă de dimineață, pompierii au făcut verificări la Rigopiano, stâna Martinelli s-a prăbușit.

Q.M.: Nu, nu, bucătarul m-a contactat pe WhatsApp acum cinci minute, are copiii blocați sub dărâmături, plânge, e în mașină. Este serios, vă rog.

F: Cum îl cheamă pe bucătar?

Q.M.: Giampiero Parete. E cel de la pizzerie, fiul lui Gino…

F: Da, îl știu foarte bine pe fiul lui Gino, o știu și pe mama lui. Povestea asta circulă de dimineață. Colegii îmi confirmă că au vorbit cu directorul acum două ore, nu s-a dărâmat nimic, toți sunt bine.

M: Dar cum e posibil?

F: Mama imbecililor e mereu gravidă. Probabil i-a folosit altcineva telefonul.

T.S.