15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 2:36
No menu items!

Traficul feroviar în Belgia, întrerupt temporar. Cablurile de semnalizare au fost incendiate

spot_img

Traficul feroviar pe linia de mare viteză care face legătura dintre Bruxelles şi Lille este întrerupt temporar, de luni dimineaţă, după ce cablurile de semnalizare au fost incendiate în mod intenţionat, potrivit unui purtător de cuvânt al reţelei feroviare belgiene, citat de „Le Figaro”.

Niciun tren nu a plecat din Bruxelles în Lille sau a venit din Lille spre Bruxelles în această dimineaţă” pe linia de mare viteză pe care circulă, în special, trenuri Thalys, TGV şi Eurostar, a declarat Frederic Sacre, purtătorul de cuvânt al Infrabel.

„Ne-am gândit, iniţial, că este vorba despre un furt de cabluri de semnalizare, dar nu este cazul. Este un act deliberat care atentează asupra integrităţii semnalizării„, a adăugat Frederic Sacre, precizând că întreruperea traficului feroviar a fost cauzată de incendierea cablurilor de semnalizare în patru locuri diferite.

Sacre a adăugat că „acest act voluntar nu a generat pericole în condiţiile în care este vorba este o perturbare de semnalizare, şi nu de trafic”.

Anchetatorii se află la faţa locului pentru a face constatări.