13.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 19:28
No menu items!

Traficanți de mercur, reținuți în Făgăraș

spot_img

Şase bărbaţi din Făgăraş au fost reţinuţi de poliţişti în timp ce au încercat să vândă şapte kilograme de mercur, la preţul de 7.000 de euro, în faţa unui restaurant din localitate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, a declarat că în cursul zilei de miercuri poliţiştii din Făgăraş au prins în flagrant, în faţa unui restaurant, patru persoane cu vârste între 18 şi 36 de ani, care încercau să vândă şapte kilograme de mercur.

Mercurul era ţinut într-o sticlă de plastic, iar traficanţii încercau să îl vândă la preţul de 1.000 de euro kilogramul. Cei patru au fost duşi la audieri, iar aceştia le-au spus poliţiştilor că au primit mercurul de la alţi doi bărbaţi. Aceştia din urmă, în vârstă de 53 şi 42 de ani, le-au spus poliţiştilor că au luat mercurul de pe platforma Nitramonia din Făgăraş.

Toţi cei şase suspecţi au fost reţinuţi de procurori şi prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa a decis cercetarea lor în libertate.