7.1 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 2:34
No menu items!

Traficanți de droguri din școlile băcăuane, arestați

spot_img

Procurorii DIICOT şi ofiţerii poliţiei judiciare din Bacău au arestat şase persoane, care distribuiau droguri de risc şi substanţe psihotrope în municipiul Bacău, în special în incinta unităţilor de învăţământ şi în apropierea acestora.

La percheziţiile domiciliare au fost descoperite şi confiscate aproximativ 3 kg de substanţe, 40 de dispozitive de cântărit, fumat, mărunţit sau confecţionat, diverse sume de bani în lei şi valută, precum şi un pistol cu gaze marca Bruni şi muniţia aferentă, informează DIICOT.

Conform anchetei s-a constatat că, în cursul anului 2012, membrii grupării, sub coordonarea lui Bogdan Florian Irimia, au distribuit şcolile din Bacău, substanţe cu efect psihoactiv şi droguri de risc (canabis şi haşiş). Au fost identificaţi până acum peste 45 de consumatori, cei mai mulţi dintre ei elevi.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a cinci inculpaţi, acuzaţi că au constituit şi aderat la o grupare infracţională organizată, că au făcut trafic cu droguri de risc şi că au efectuat operaţiuni cu substanţe cu efecte psihoactive. (S.S.)