16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 1:19
No menu items!

TRĂIEȘTE, IUBEȘTE, CREEAZĂ Carla Szabo: „Mă inspiră liniștea interioară atunci când omul din spatele talentului tace”

spot_img

Carla Szabo

„Artistul zilei” prezentat astăzi de Serpentine Series Project este designerul de bijuterii Carla Szabo, care ne vorbește cu această ocazie despre autenticitate, inspirație, despre omul dincolo de talentul cu care își cucerește publicul, despre bucuria artiștilor de a trăi.

„Artiștii sunt racordați la energia creatoare, în esența ei o energie aducătoare de viață. Arta îți dă libertatea de a fi autentic, sincer în a trăi, prin formele fluide sau organice, mai departe de structurile rigide, concrete, care au ca sursă mentalul aflat în căutare de profit. Pe de altă parte, joie de vivre este o caracteristică a omului și nu a artistului, adică a omului din spatele talentului său. Artistul este un canal pentru energia numită inspirație, manifestată în funcție de domeniul de exprimare ales. Manifestarea acesteia filtrată de omul receptor poate deveni pozitivă sau negativă, în funcție de bagajul informațional și emoțional al fiecărui artist în parte”, spune Carla Szabo.

Este inpirată în creațiile sale de „liniștea interioară atunci când omul din spatele talentului tace”.

Carla Szabo  a început să creeze bijuterii din 2004. Este unul din primii designeri de bijuterie care a introdus pe piața autohtonă lucrări conceptuale din materiale alternative, cu forme și funcționalități multiple. Datorită direcției conceptuale și tehnicilor folosite în bijuteria sa, cei mai cunoscuți designeri de modă români i-au solicitat contribuția în colecțiile lor.

În perioada 25 martie – 11 aprilie 2014, campania Trăiește Iubește Creează inițiată de grupul Serpentine Series Project prezintă 12 artiști români care vor împărtăși publicului prin scurte interviuri propriile lor experiențe ale bucuriei de a trăi cu artă și micile plăceri ascunse care dau artiștilor acel „joie de vivre”.