15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 1:33
No menu items!

Totul pentru Ciucă. Cum este promovată la județ vizita șefului de la București

spot_img

Consiliul Județean Maramureș a cumpărat spațiu de promovare la televiziunile locale și în mediul online pentru vizita premierului Nicolae Ciucă în județ.

Consiliul Județean Maramureș, județ în care premierul s-a aflat la sfârșitul săptămânii trecute, a cumpărat prin achiziții publice spații la diferite televiziuni locale sau în presa online pentru a reflecta vizita lui Nicolae Ciucă în județ, dar și activitatea instituției de la nivel local, scrie romania.europalibera.org.

Pe site-ul e-licitație.ro a fost postat, pe 16 noiembrie, un anunț prin care CJ Maramureș informa că dorește să achiziționeze servicii de publicitate de la două posturi locale. Acestea au constat „în producția și difuzarea anunțurilor informative referitoare la activitățile Consiliului Județean Maramureș, organizate în cadrul vizitei premierului Nicolae-Ionel Ciucă în Maramureș, în perioada 17-18 noiembrie 2022”.

Potrivit surse citate, TV Sighet și PLUS TV s-au arătat interesate de anunț, contractele fiind de 1.500 de lei (300 de euro) și, respectiv, 2.000 de lei (407 dolari).

Tot pentru promovarea vizitei premierului și a mesajelor Consiliului Județean au fost achiziționate alte două pachete: unul de servicii de publicitate în presa online pe site-ul de știri detectivuldepresasoc.ro și altul pentru servicii publicitate TV, ambele cu o valoare de 2.000 de lei.

Președintele CJ Maramureș: Ajutăm presa locală cu sume mici

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, afirmă că nu s-a promovat vizita premierului, ci activitățile Consiliului Județean, iar contractele cu presa din județ au fost doar pentru sprijinirea acestora.

„Când sunt evenimente deosebite și necesită deplasări în județ, pentru că presa locală este mai lipsită de resurse decât presa centrală, în diferite moduri le asigurăm bani pentru transport, ce au nevoie. A fost o vizită de două zile, au cheltuit resurse pentru Sighet, Baia Mare, Mireșu, vorbim de câteva sute de kilometri”, a declarat președintele CJ Maramureș pentru Europa Liberă.

Chiar dacă Ionel Bogdan vorbește despre bani pentru transport, sumele apar în contracte ca fiind servicii de publicitate.

„Este un sprijin pentru presa locală. Nu cheltuim foarte mulți cu presa, sprijinul nostru e unul mic. În diferite momente încercăm să-i mai sprijinim cu diferite sume de bani. Contractele cu presa locale variază între 500 de lei și 1.000 de lei pe lună. Nu asigură nici măcar un salariu pentru un angajat”, a mai spus Ionel Bogdan.

                                                                                                                  Adina Silav

SURSA FOTO: Consiliul Județean Maramureș/Facebook