7 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 19:20
No menu items!

Topul destinaţiilor preferate de români pentru Revelion

spot_img

Cele mai căutate destinaţii pentru petrecerea de Anul Nou au fost, anul acesta, Valea Prahovei, Transilvania dar şi Bucovina.

Potrivit Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România, gradul de ocupare a atins, anul acesta, în majoritatea staţiunilor româneşti, 100%.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că multe din locurile de cazare au fost rezervate din vară-toamnă. Pentru anumite locaţii, cele mai căutate, pachetele turistice de Crăciun şi de Rvelion s-au vândut chiar din luna august. Cele mai multe locuri de cazare s-au dat, însă, după atentatele de la Paris, pentru că românii care aveau de gând să călătorească în minivacanţa de iarnă în capitalele europene s-au răzgândit şi au preferat să rămână în ţară.

Nu s-au primit încă cifrele privind numărul turiştilor care şi-au petrecut Crăciunul în staţiunile din România, dar gradul de ocupare a fost, la fel ca la Revelion, de aproape 100%.

Primele trei destinaţii turistice în preferinţele românilor pentru Crăciun şi Revelion au fost, anul acesta,Valea Prahovei, Transilvania şi Bucovina.”Înregistrăm un grad mare de ocupare turistică în destinaţiile de vacanţă româneşti, în această perioadă. Turiştii români s-au orientat mai mult, faţă de alţi ani, către destinaţiile româneşti de vacanţă pentru a petrece sărbătorile de iarnă. Înregistrăm un grad mare de ocupare în perioada minivacanţei de Crăciun şi se anunţă un grad foarte mare de ocupare în perioada Revelionului în staţiunile turistice româneşti