12.4 C
București
luni, 27 mai 2024 - 7:29
No menu items!

Toate hotărârile privind starea de alertă, ANULATE de magistrați. Printre consecințe – anularea amenzilor și a contractelor pandemiei

spot_img

Curtea de Apel Bacău a anulat hotărârile care privesc starea de alertă, începând din octombrie 2021. Și Curtea de Apel Bucucrești a anulat ultimele trei astel de hotărâri. Avocatul Gheorghe Piperea a declarat, la Antena 3, că printre consecințele acestor anulări se numără ilegalitatea amenzilor date dar și contractele încheiate de stat în această perioadă.

În acest moment, conform Curților de Apel, starea de alertă nu mai are absolut nicio bază legală. Avocatul Gheorghe Piperea a explicat în direct la Antena 3 ce consecințe au aceste decizii.

„Toate cele 13 hotărâri care s-au pronunțat în acest sens până în momentul de față sunt nedefinitive, adică încă mai există posibilitatea de a fi schimbate. Însă ceea ca o consecință imediată și extrem de importantă este avertismentul public pe care îl constituie în momentul de față aceste 13 hotărâri, care în totalitate sau în parte au desființat deciziile de prelungire aproape la nesfârșit a stării de alertă. 

Este un avertisment foarte sever pentru că de data aceasta nu mai este vorba de o hotărâre singulară, ci de nu mai puțin de cinci Curți de Apel din țară, din 15, care au spus că aceste hotărâri care au fost pronunțate încă de la începuturi, din mai 2020, sunt ilegale. Și în consecință, starea de alertă, cel puțin în concepția acestor 5 Curți de Apel, este ilegală. Ceea ce înseamnă că tot ceea ce s-a dispus în starea de alertă, de la amenzi până la contracte cu încredințare directă și bugete care s-au cheltuit degeaba,  toate aceste lucuri sunt ilegale și cineva va trebui la un moment dat să plătească„, a declarat Gheorghe Piperea.