0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 10:37
No menu items!

Titus Munteanu a murit. Realizatorul de televiziune avea 72 de ani

spot_img

titus_munteanu

Realizatorul de televiziune Titus Munteanu a murit la vârsta de 72 de ani, au anunțat, miercuri, reprezentanţi ai televiziunii publice.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului “Marius Nasta”, din Capitală, Irina Strâmbu, a precizat că Titus Munteanu a încetat din viață, miercuri, în urma unei boli “complexe”, care-i afectase mai multe organe. Irina Strâmbu a precizat că realizatorul tv era internat în spital de aproximativ două săptămâni.

Titus Munteanu s-a născut pe 3 octombrie 1941 şi este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de televiziune din România. Munteanu a fost realizator TV din anul 1966 şi a fost director al TVR 1, potrivit site-ului Televiziunii Române.

A semnat numeroase emisiuni de divertisment şi muzicale, cea mai de succes fiind “Şcoala vedetelor”.

Printre emisiunile semnate de Titus Munteanu se numără şi “Realităţi ilustrate” (emisiune produsă de Tudor Vornicu), “Un trio formidabil” (Premiul I la Festivalul “Charles Chaplin”, Gabrovo, 1984), “Duelul vedetelor” (premiul APTR, 1992), “Astă seară ne distrăm în familie” (premiul APTR, 1993).

Titus Munteanu a creat, în 1995, celebra emisiune “Şcoala Vedetelor”, care a primit premiul Criticii Muzicale “Mihail Jora” și trofeul “Trandafirul de Argint” (Montreux, 1996). Din 2004 a reluat această producţie cu o altă generaţie a Şcolii Vedetelor.

În 2004, Titus Munteanu a primit Premiul de Excelenţă din partea Consiliul Naţional al Audiovizualului.