7.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 2:41
No menu items!

Titus Corlățean condamnă decapitarea britanicului David Haines

spot_img

Ministrul Titus Corlățean condamnă categoric „astfel de acte barbare lipsite de orice justificare”

 titus-corlatean

Ministrul român al afacerilor externe, Titus Corlățean, își exprimă indignarea și condamnă în cei mai fermi termeni executarea prin decapitare a cetățeanului britanic David Haines de către gruparea „Statul Islamic”.

Sunt șocat și revoltat de acest nou act de cruzime, comis de această grupare teroristă. Este revoltător și inexplicabil cum un cetățean britanic, membru al unei misiuni umanitare, aflat în Siria pentru a îi ajuta pe semeni aflați în suferință, a ajuns să fie victima unor manifestări radical-extremiste care nu pot fi tolerate și care se revendică de la o așa-zisă ideologie cu accente clar iraționale

Titus Corlățean,

Ministrul afacerilor externe

Ministrul Titus Corlățean condamnă categoric „astfel de acte barbare lipsite de orice justificare” și spune că cei care le comit trebuie să răspundă în fața legii.

„Toată compasiunea noastră se îndreaptă, în aceste momente tragice, către familia lui David Haines și către poporul britanic”, se arată în finalul mesajului transmis de Direcția Purtător de Cuvânt și Comunicare din MAE.

Statul Islamic (SI) a revendicat execuţia prin decapitare a angajatului umanitar britanic David Haines, ca represalii pentru intrarea  Marii Britanii în coaliția destinată să combată acest grup extremist jihadist, informează agenția Reuters.

În această înregistrare video de două minute şi 27 de secunde, intitulată “Un mesaj către aliaţii Americii”, gruparea jihadistă reproşează Marii Britanii că s-a alăturat coaliţiei Statelor Unite, care efectuează atacuri aeriene împotriva unor poziţii controlate de către Statul Islamic în Irak. Imaginile video sunt în concordanță cu cele ale decapitărilor filmate a doi jurnaliști americani, James Foley și Steven Sotloff, luna trecută.

Haines, un tată în vârstă de 44 de ani din Perth, Scoția, a fost răpit anul trecut în timp ce lucra pentru agenția franceză ACTED.

C.A.