sâmbătă, 4 iulie 2020 - 6:12

The Guardian anunță peste 10.000 de arestări în SUA. Ducesa de Sussex a vorbit despre crimă

Un nou vid legislativ aruncă în aer ideile guvernului despre carantină și izolare. Premierul Orban: Populația să nu țină cont de decizia CCR!

Premierul României, Ludovic Orban, a îndemnat populația să nu respecte decizia CCR privind carantina și izolarea, acțiuni considerate neconstituționale întrucât au fost instituite prin...

Tehnocratul care a gestionat redeschiderea post-pandemie, numit premier în Franța

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a desemnat vineri în funcţia de prim-ministru pe Jean Castex, înalt funcţionar şi primar, care a coordonat strategia de redeschidere...

Frontiera bulgaro-elenă, deblocată. Recomandarea MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, vineri, că din informaţiile primite de la consulul Ambasadei României la Sofia şi cel de la oficiului consular...

Mobilizare generală în MAI pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19,  conducerea Ministerului Afacerilor Interne a convocat vineri, 3 iulie a.c., o ședință, în sistem videoconferință, cu prefecții...

Tulburările societății americane după moartea violentă, în custodia poliției, a afro-americanului George Floyd au intrat în ce a de-a zecea zi. Cifre neoficiale, citate de The Guardian, sugerează că mai mult de 10.000 de persoane au fost arestate la proteste împotriva rasismului și brutalității poliției; fostul secretar al apărării, James Mattis, îl acuză pe Trump că a dezbinat SUA. 

Joi are loc slujba de pomenire pentru George Floyd, în Minneapolis, o zi care îi găsește în arest pe toți cei patru polițiști implicați în uciderea lui.

Protestele au continuat peste noapte, dar, în general, aparent cu mai puțină violență, deși polițiștii au fost țintele unor atacuri. Unele orașe au redus reacția la prosteste, iar  Seattle a anulat o cursă planificată. Cu toate acestea, poliția din New Orleans confirmă că a folosit gaze lacrimogene, iar în New York au existat violențe care s-au soldat cu victime în ambele tabere.

Pentru prima dată de la declanșarea protestelor, Barack Obama iese public și livrează un discurs plin de speranță și optimism cu privire la viitorul americanilor. În timp ce fostul secretar al apărării, James Mattis, a lansat un atac extraordinar asupra președintelui  Donald Trump, privind manipularea protestelor, acuzându-l că a divizat America.

Meghan Markle, ducesa de Sussex, a vorbit despre uciderea lui George Floyd, spunându-le elevilor din vechiul ei liceu „Îmi pare atât de rău că trebuie să crești în lumea în care acest lucru este încă prezent.”

Ducesa de Sussex a descris evenimentele din SUA în urma morții lui George Floyd drept „absolut devastatoare” și a spus că se simte obligată să vorbească despre asta direct.

Într-un videoclip pentru o ceremonie virtuală de absolvire la vechiul ei liceu, Meghan a spus că, deși era nervoasă că a vorbit, a decis „singurul lucru greșit este să nu spui nimic”.

În mesajul ei, a îndemnat tinerii americani să facă parte din „reconstrucție” și le-a spus elevilor că, pe măsură ce împlineau 18 ani și vor putea vota, pot „folosi vocea ta într-un mod mai puternic decât ai reușit vreodată “.

Suedia, Danemarca, Marea Britanie, Norvegia, Turcia, Grecia se numără printre țările care au strâns, miercuri seară, mii de susținători ai grupărilor anti-rasiste, de stânga și anarhiste.

Organizatorii au declarat că proteste similare sunt acum planificate, în colaborare cu grupuri antifasciste din Europa și SUA, să aibă loc pe 26 iunie.

CBS News a publicat joi un sondaj despre relațiile de rasă din SUA, care arată cifre agravante față de studiile anterioare.

57% dintre americani, potrivit sondajului, consideră că poliția are mai multe șanse să folosească forța mortală împotriva unei persoane de culoare decât o persoană albă, o creștere față de 43% în 2016.

În total, 42% dintre persoanele chestionate au considerat că relațiile de rasă se înrăutățesc, iar 61% dintre persoane cred asta, deși relațiile de rasă erau „în general proaste”. Respondenții albi au avut tendința de a fi mai puțin pesimiști cu privire la situație.

Lucian Bode: Vom simplifica procedura de contestare a licitațiilor. Se pierde prea mult timp și se blochează proiecte

Ministrul transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, în timpul unei vizite la Fabrica de Vagoane Călători Astra Arad, că Guvernul va modifica legislaţia privind...

Numărul pacienților COVID externați, mai mic decât la bilanțul de ieri

Noi cifre contradictorii sunt transmise de Grupul de comunicare Strategică, după o serie de gafe în raportarea bilanțurilor zilnice. După ce pe parcursul pandemiei cei...

Traian Berbeceanu s-a înscris în PNL

Fostul ofițer de crimă organizată, Traian Berbeceanu, șeful de cabinet al ministrului de interne, Marcel Vela, s-a înscris în PNL. Anunțul a fost făcut de...

Donald Trump spune că ar purta o mască, dacă ar fi nevoit, dar crede că SARS-CoV-2 va dispărea ca prin miracol

Preşedintele american, Donald Trump, care nu a fost văzut niciodată cu mască în public, a afirmat miercuri că nu ar avea "nicio problemă" să...

Impozite mai mari din cauza pandemiei, anunță guvernul spaniol

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat joi o reformă fiscală ''inevitabilă'' ca urmare a crizei economice şi sanitare provocate de epidemia COVID-19 şi are...