7.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 0:22

TEROARE ÎN PARIS. Facebook i-a închis contul după atentate

spot_img

Cea mai populară rețea de socializare din lume a luat măsuri dure împotriva propagandei jihadiste în ultimele zile. Unele dintre acestea, însă, au consecințe nedorite pentru utilizatorii de bună-credință.

A aflat asta pe pielea ei Isis Anchalee, inginer în San Francisco (SUA), căreia Facebook i-a dezactivat contul după atentatele din Paris. Motivul: numele femeii, care a fost interpretat, probabil, drept un pseudonim adoptat pentru a arăta susținerea față de Statul Islamic. Tânara nu are însă nicio legatură cu gruparea teroristă, ci doar ghinionul de a purta acest nume.

Ea a încercat să-și demonstreze nevinovăția folosind Twitter și a trimis chiar copii după actele sale ca să-și recapete contul de Facebook . „Am trimis copie după pașaport, dar n-a fost destul de bună?”, a postat ea pe Twitter.

În final, în noaptea de marți spre miercuri, Isis și-a recăpătat contul. Un reprezentant al Facebook i-a adresat scuze pe Twitter, spunând însă că „nu știe ce s-a întâmplat”. Cu atât mai mult cu cât, pe rețeaua de socializare sunt active nenumărate conturi cu numele Isis, inclusiv „Islamic State of Iraq and the Levant”.