19.6 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 6:15

Cel mai bun neurochirurg din Europa este ROMÂN

spot_img

Academicianul Profesor Doctor Leon Dănăilă se numără printre cele 5.000 de personalităţi importante ale lumii.

Este considerat cel mai bun neurochirurg din Europa şi figurează alături de Einstein printre cele 500 de genii ale secolului 21, potrivit Digilife.

Împreună cu Dr.biolog Viorel Pais, după 30 de ani de studii şi cercetări a descoperit o nouă celulă în creier. A scăzut rata mortalităţii în operaţiile pe creier de la 50-60% la doar 3-4%, a introdus microscopul operator şi a fost primul în România care a făcut operaţii pe creier cu laser.

Supranumit şi „sculptorul de creiere”, cel care a operat peste 40.000 de bolnavi, profesorul Dănăilă a revoluţionat neourochirurgia românească, fiind primul medic care a operat cu ajutorul unui microscop. Şi asta acum 34 de ani.

„Eu am făcut orice pentru bolnavi, pentru binele lor… asta e meseria noastră”, spune eminentul neurochirurg Leon Dănăilă, într-un interviu acordat emisiunii „Tinereţe fără bătrâneţe”, potrivit digi24.ro.

Este membru al Academiei Române, al Academiei de Ştiinţe Medicale şi a altor 21 de academii şi societăţi ştiinţifice din lume. Clinica de neurochirurgie din Bucureşti există astăzi datorită lui. Profesorul a transformat o clădire în paragină în actuala clinică de neurochirurgie vasculară de la Bagdasar Arseni, unică în ţară, cu bani primiţi de la Banca Mondială, de la sponsori, dar şi din buzunarul său.