10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 19:19
No menu items!

TEROARE ÎN FRANȚA. Români, martori ai carnagiului de la Nisa: “Camionul s-a aflat la 20 de metri în fața mea”

spot_img

Un român originar din Buzău și stabilit în Nisa se numără printre supraviețuitorii atacului. Adrian Bogdan a postat pe contul său de Facebook un anunț în care povestește trauma pe care a trăit-o și cât de aproape a fost de moarte.

“Acest camion s-a aflat la 20 de metri in fata mea, nevazandu-l deoarece vorbeam la telefon privind in astfalt si neauzind prea bine din cauza concertului. Datorita multimii aflate inaintea mea am scapat cu viata, deoarece s-a produs acel zgomot de impact si asa am ridicat privirea. Ne-am busit unii de altii pentru a ne feri din calea camionului dupa care am ramas socat..,, copii, tineri, varstnici…..CARNAGIU! Dumnezeu sa-i odihneasca”, a scris pe Facebook românul stabilit în Franța.

Într-o altă postare, romanul a scris că este speriat, însă este nevătămat în urma atentatului de la Nisa.

“Speriat, emoționat, afectat moral și psihic ….Dar întreg. Totul s-a întâmplat în fața mea”, a mai scris bărbatul care precizează că locuiește la aproximativ 50 de metri de locul în care a avut loc atentatul.

adrian_bogdan_FB

Un alt român stabilit la Nisa, martor al atacului, a povestit la Digi24 clipele de groază prin care a trecut.

„Stare de șoc! Nu pot exprima în cuvinte ce am putut vedea, ce s-a putut întâmpla. Cu un minut (înainte de atac – n.r.) am traversat de pe partea cu marea pe partea hotelului și n-am apucat să văd decât în momentul în care m-am întors să merg contrasens, am văzut o femeie moartă, după care un alt bărbat și am zis: accident, dar ce caută mașina pe promenadă, că-i închisă? După care a început panica, nebunia, copil mort, oameni morți, creieri întinși pe asfalt, o mână într-o parte, un picior în altă parte… Carnagiu, totul e groaznic”, a povestit Puiu Mușat pentru Digi24.

„Mă aștepta cineva cu mașina ca să plecăm spre casă, s-a terminat focul de artificii și să ne îndreptăm spre casă, ne-am suit în mașină după care colegul și-a adus aminte că fetele lui sunt în mulțime, a coborât, a lăsat mașina în mijlocul străzii, a fugit după fete, nu răspundea nimeni la telefon. El a văzut mult mai mult, eu am rămas în stare de șoc în mașină, socat sunt și acum”, a mai spus el.

Bărbatul a spus că, de frică, oamenii săreau în mare sau fugeau în hotelurile și restaurantele de pe promenadă. „E groaznic să vezi un copil care îți întindea mâna să-l ajuți și nu puteai… a murit în ochii mei”, a spus Puiu Mușat.

Familiile își caută persoanele dragi pe site-urile de socializare

Familiile disperate apelează la rețelele de socializare în încercarea de a-i găsi pe cei dragi, despre care nu mai au vești dupa atacul de joi noapte, de la Nisa, relatează “Daily Mail”.

Zeci de persoane speriate au publicat imagini cu fii și fiice, frați, surori, veri și prieteni pe care nu au reușit să-i contacteze. Ele imploră toți utilizatorii de internet să distribuie fotografiile, în speranța că cineva le va putea spune unde se afla apropiații lor și în ce stare sunt.

Fotografiile sunt distribuite cu hashtagul #Nice06.

“Fratele meu mai mic era cu bunicii mei la focul de artificii de la Nisa; l-au pierdut în mulțime”, a scris un tănăr pe Twitter.

Mulți au vorbit despre teama lor, în condițiile în care nenumărate apeluri pe telefoanele mobile ale celor dispăruți au rămas fără raspuns.

O femeie a scris pe Twitter: “Sora mea, Leticia, era în #Nice06. Sunt foarte îngrijorată, nu răspunde la telefon. Vă rog, ajutați!!!!”

R.D.

foto: bbc.com