Paste cu ton și porumb

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 100 gr paste,
  • 100 gr porumb,
  • 50 gr unt,
  • 4 căței de usturoi,
  • 150 gr ton,
  • 1 lămâie,
  • piper alb,
  • 4-5 frunze de busuioc.

Mod de preparare:

Înainte de toate, în cazul în care veți folosi ton din conservă, înainte de a pune pastele la fiert, lăsați tonul la scurs într-o sită, presând din când în când cu o linguriță, pentru a scăpa de uleiul în exces.

Punem pastele la fiert, în apă cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. De această dată am folosit  Fusilli Corti de la “La Molisana”.

paste

După ce pastele s-au fiert, se trec printr-un jet de apă rece și se lasă la scurs.

Între timp, usturoiul se călește în unt, cu puțin piper. Se călește puțin, cât să se înmoaie și să se aromatizeze untul. Adăugăm apoi porumbul și lăsăm la foc iute 2-3 minute, amestecând din când în când. Urmează pastele fierte și tonul. Se amestecă bine și se iau de pe foc.

Servim pastele calde, condimentate cu piper alb și stropite cu zeamă de lămâie.

paste2Poftă bună!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU