10.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 13:15

TEROARE ÎN BRUXELLES: Metroul circulă din nou normal de luni dimineață, inclusiv în stația Maelbeek

spot_img

Metroul din Bruxelles circulă din nou în regim normal de luni dimineață, la o lună după atentatele jihadiste din 22 martie din capitala belgiană, comise la aeroportul internațional Zaventem și în stația de metrou Maelbeek, aflată la doar câteva sute de metri de principalele instituții europene.

Reluarea circulației s-a produs fără probleme, a declarat Françoise Ledune, purtătoarea de cuvânt a Stib, compania de transport public din Bruxelles.

Toate cele 69 de stații de metrou sunt funcționale, iar trenurile circulă conform orarelor obișnuite în vigoare înainte de atentate.

Stația Maelbeek, unde la 22 martie un kamikaze a detonat bomba aflată asupra sa, omorând 16 persoane, a fost de asemenea redeschisă.

Conform purtătoarei de cuvânt, stațiile au fost deschise progresiv cu începere de la ora locală 04.40 (02.40 GMT), iar accesul se face deocamdată doar prin două intrări în fiecare stație.

Polițiști și militari asigură securitatea rețelei de metrou.

În stația Maelbeek a fost creat un loc de aducere aminte pentru călătorii care vor dori să-și exprime gândurile.

Sâmbătă, răniți în atentate și apropiați ai lor s-au aflat la Maelbeek, unde și-au scris mărturiile pe acest zid al memoriei.

Atentatele de la Bruxelles, comise la aeroport și în stația de metrou Maelbeek, s-au soldat cu 32 de morți și peste 300 de răniți.