15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 1:44
No menu items!

TEROARE ÎN BRUXELLES. Cei doi atentatori sinucigași, identificați. Al treilea este încă în libertate

spot_img

Potrivit presei belgiene, cei doi atacatori sinucigaşi de pe aeroport sunt fraţii Khalid şi Brahim El Bakraoui. Cel de-al treilea, care apare în imaginea de pe camerele de supraveghere, cu pălărie și o haină albă, este căutat de autorități.

Cei doi frați sinucigași locuiau în Bruxelles şi se aflau în atenţia poliţiei pentru acte de tâlhărie, nu pentru terorism. Khalid închiriase sub o identitate falsă o locuinţă în Rue du Dries nr. 60, în cartierul Forest, unde, săptămâna trecută, poliţia belgiană a ucis un individ înarmat, în timpul unei operaţiuni de prindere a „creierului” atentatelor de la Paris, Salah Abdeslam. După acel raid, anchetatorii au descoperit un steag al organizaţiei Stat Islamic, o puşcă de asalt și detonatoare.

Cel de-al treilea terorist de la Aeroportul Zaventem, aflat încă în libertate, este un tânăr de 22 de ani, de origine turcă, fiind în atenţia autorităţilor pentru că a călătorit anul trecut în Arabia Saudită.

Taximetristul care i-a dus pe cei trei la aeroport le-a dat poliţiştilor adresa de la care i-a luat, iar în urma percheziţiilor efectuate a fost găsită o bombă chimică, alături de un steag ISIS.

Emanuel Stan