34.6 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 22:02
No menu items!

Rudel Obreja – 3 ani de închisoare cu suspendare

spot_img

Fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja a fost condamnat de Curtea de Apel București (CAB) la 3 ani închisoare cu suspendare, sub acuzația de trafic de influență. Decizia magistraților este definitivă.

Sentinta a fost dată în dosarul în care Obreja a fost denunțat la DNA de Sorin Ovidiu Vîntu care l-a acuzat că i-ar fi cerut un milion de euro pentru a interveni pe lângă magistrați de la Curtea Supremă pentru o sentință favorabilă omului de afaceri în cauza în care acesta era acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa.

În baza deciziei de miercuri a magistraților, Rudel Obreja va trebui să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității.

Potrivit Agerpres, inițial, cei doi magistrați din completul de la Curtea de Apel București, Elena Raluca Costache și Adrian Viorel Podar, nu au căzut de acord asupra deciziei pe care urmau să o dea în cazul lui Obreja. Astfel, în timp ce judecătoarea Costache considera că Rudel Obreja trebuie să primească o pedeapsă cu suspendare, judecătorul Podar considera că dosarul ar trebui trimis la Tribunalul București pentru rejudecare, deoarece magistratul de la instanța de fond care l-a condamnat pe Obreja nu a analizat situația de fapt și probele în favoarea fostului președinte al Federației Române de Box.

În consecință, s-a format un complet de divergență prin introducerea unui al treilea judecător, iar acesta a votat ca Obreja să fie condamnat cu suspendare.

R.D.