14.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 18:52

TEROARE ÎN BRUXELLES: Belgia a diminuat nivelul de alertă de la 4 la 3, conform MAE

spot_img

Autoritățile belgiene au decis revenirea la nivelul de alertă 3, adică amenințare “serioasă, posibilă și credibilă”, informează Ministerul Afacerilor Externe într-o alertă de călătorie emisă vineri.

Potrivit unui comunicat MAE, decizia a fost luată de OCAM, organismul belgian de coordonare pentru analiza amenințărilor.

“Metroul din Bruxelles este funcțional, cu restricții pe anumite magistrale, și a fost întărit sistemul de pază în stații, cu ajutorul militarilor belgieni; încă se efectuează controale de securitate aleatorii. Circulația rutieră se desfășoară în condiții de fluiditate. Aeroportul Zaventem rămâne închis cu certitudine până duminică, 27 martie 2016, cu probabilitatea de prelungire până cel puțin marți, 29 martie 2016”, precizează MAE.

Totodată, Gara Schuman rămâne momentan închisă, iar Brussels Airlines, compania aeriană belgiană, operează zboruri de pe aeroporturile din Anvers și Liege, arată MAE.

“Se menține linia telefonică de urgență cu număr de apelare 1771 de pe teritoriul belgian. Pentru apelurile din afara Belgiei, rămâne valabil numărul de telefon de urgență +32 78 15 1771”, menționează MAE.