15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 0:54
No menu items!

Terapia la salină

spot_img

Terapia la salină

Foste mine de sare, salinele sunt obiective turistice interesante, dar şi tratamente pentru diverse afecţiuni ca astm bronşic, imunitate slabă, răceală, sinuzită, rinită, sforăit şi tulburări de somn.

Curele balneare în salină ameliorează sănătatea prin calităţile terapeutice ale aerului datorat aerosolilor – particule fine de minerale cu efect curativ, care plutesc în aer, fiind uşor de inhalat. Inhalarea aerosolilor tratează stresul şi anxietatea. Sursa aerosolilor din saline o constituie pereţii de sare ai peşterilor.

Tratamentul în saline este foarte bun pentru copiii care suferă de afecţiuni respiratorii. Aerosolii inhalaţi calmează inflamaţiile şi contribuie la refacerea mucoaselor căilor respiratorii.

Băile saline stimulează glandele responsabile de controlarea infecţiilor din organism şi de reglarea metabolismului şi a circulaţiei periferice, pot calma durerile reumatice si întăresc organismul, ferindu-ne de infecţii, ajută la creşterea performanţelor sexuale şi la îmbunătăţirea digestiei.

În România, avem saline deosebit de frumoase la Turda, Praid, Cacica, Târgu Ocna, Ocnele Mari, Roman, Slănic Prahova, Ocna Sibiului, care oferă prilejul vizitării şi a altor locuri speciale. În plus, unele saline sunt amenajate cu terenuri de sport, bazine cu apă lecuitoare şi spaţii pentru joc şi relaxare, astfel încât oamenii să se simtă bine şi să stea cu plăcere la tratament atât cât li se recomandă.

C.N.