15.8 C
București
vineri, 7 mai 2021 - 1:02

Telecabina de la Bâlea Lac, în continuare defectă. Rezervările la Hotelul de Gheață, anulate

Telecabina de la Bâlea Lac este în continuare defectă. În timp ce echipe de intervenţie lucrează la remedierea defecţiunii, inspectori ISCIR sunt aşteptaţi să verifice şi ei sistemul, în încercarea de a porni singurul mijloc de transport cu care se poate ajunge la peste 2.000 de metri altitudine.

“Încă se lucrează la sistem. Cu siguranţă, în cursul zilei de joi această defecţiune nu va fi remediată. Aşteptăm ca inspectori ISCIR (Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat – n.r.) să urce la Bâlea pentru a evalua situaţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al firmei care administrează telecabina, Lidia Bădilă, citată de MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt, rezervările la Hotelul de Gheaţă şi la cabana administrată de firmă au fost anulate pentru acest sfârşit de săptămână. “Toate rezervările au fost anulate şi au fost amânate pentru luna februarie. În funcţie de cum evoluează situaţia, luăm în calcul şi anularea tuturor rezervărilor până la finalul lunii ianuarie“, a mai spus Lidia Bădilă.

Telecabina este, în această perioadă a anului, singura modalitate de a ajuns la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac.

La rândul său, şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că la Bâlea Lac sunt, în prezent, 22 de salvamontişti care participă la un curs, personalul cabanelor, jandarmii montani şi angajaţii staţiei meteorologice.

Telecabina de la Bâlea s-a defectat, marţi după-amiază, iar peste 70 de turişti care au urcat la Bâlea Lac nu au mai putut coborî. Turiştii rămaşi la Bâlea Lac în noaptea de marţi spre miercuri au primit cazare gratuită şi o masă caldă la cabanele din zonă. Printre cei 72 de turişti blocaţi pe munte erau şi 34 de copii din Craiova.

Turiştii au fost coborâţi, miercuri, cu elicoptere ale MAI, până în zona localităţii Cârţişoara, unde au fost evaluaţi de către medici SMURD.

R.D.