15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 3:25

Tecău și Rojer au ratat calificarea în semifinalele probei masculine de dublu la Australian Open

spot_img

Tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, principalii favoriți, au ratat calificarea în semifinalele probei masculine de dublu, marți, la Melbourne, în primul turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, după ce au fost învinși de francezii Adrian Mannarino/Lucas Pouille, cu 7-6 (5), 6-7 (2), 6-4.

Tecău și Rojer, care anul trecut au ajuns până în semifinale, au cedat neașteptat, după două ore și 18 minute de joc, în care francezii au reușit 8 ași (6 pentru Tecău & co) și au comis 6 duble greșeli (4 pentru perechea româno-olandeză). Tecău și Rojer au avut un procentaj mai bun la punctele reușite din primul serviciu (73% față de 69%), dar mai slab la cel de-al doilea (53% la 62%).

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer vor primi pentru participare 80.000 dolari australieni și 360 de puncte ATP.

Tecău este ultimul român care mai joacă la Melbourne, el fiind calificat în sferturile probei de dublu mixt, alături de Coco Vandeweghe (SUA).

La dublu juniori, australienii Alex De Minaur/Blake Ellis au trecut în optimi de perechea româno-franceză Călin Manda/Louis Tessa, cu 7-6 (3), 7-5.

În proba de dublu a junioarelor, româncele Georgia Crăciun și Oana Gavrilă au fost învinse în optimi cu 7-6 (7), 2-6, 10-8 de cuplul I-Hsuan Cho (Taiwan)/Ayumi Miyamoto (Japonia).