17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 4:34
No menu items!

Taxarea marilor companii cerută de UDMR și PSD nu este agreată de Florin Cîțu: „Nu am înțeles care este sensul acestei taxări”

spot_img

Președintele PNL, Florin Cîțu nu este de acord cu taxarea marilor companii cerută de UDMR și PSD, și susține că „nu este normal din partea statului să penalizeze aceste firme”. De cealaltă parte, președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, zilele trecute, că nu renunţă la ideea introducerii unei taxe de solidaritate pentru companiile cu o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de lei şi care să reprezinte 1% din profitul marilor companii.

Propunerea de taxare a marilor companii, adusă în discuțiile din coaliție de PSD, este susținută și de UDMR. PNL se opune însă ferm.

„În perioadă de criză, aceste companii pe care noi le penalizăm azi prin această taxă au plătit în avans, pentru a avea bani de pensii și salarii. Aștept în continuare explicații și trebuie să discutăm cu mediul de afaceri. Eu cred că nu este un comportament normal din partea statului să penalizeze aceste companii, NU am înțeles care este sensul acestei taxări„, a declarat, miercuri, înainte de o nouă ședință a coaliției, Florin Cîțu.

Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, a precizat, marţi, că taxa de 1% din cifra de afaceri, pe care a susținut-o în coaliţia de guvernare, va avea ca destinaţie investiţii în domeniile prioritare, cum sunt sănătatea şi educaţia.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a susținut propunerea.

„Să vină o taxă de 1% din cifra de afaceri, o taxă de solidaritate. Va fi găsită o destinaţie clară numai pentru sănătate şi învăţământ. Acei bani se colectează, se anunţă suma şi acei bani să se folosească numai în aceste două domenii. Am discutat cu prim-ministrul că trebuie găsită o destinație clară. Le dai destinaţie prin bugetul de stat”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Marți, ședința coaliției s-a suspendat după 3 ore de discuții, iar liderii celor trei mari partide au fost chemați la o altă întâlnire, cu președintele Klaus Iohannis. Miercuri are loc o nouă ședință a coaliției de guvernare.

Marilena Nedelcu