26.9 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023 - 14:26
No menu items!

Ședința coaliției, SUSPENDATĂ după 3 ore de discuții. Liderii partidelor, chemați de Klaus Iohannis

spot_img

Ședinţa coaliţiei de guvernare a fost suspendată, marţi, după 3 ore de discuţii. Potrivit unor surse politice, liderii PNL , PSD și UDMR, dar și premierul Nicolae Ciucă, au fost chemați de urgență la o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis.

Potrivit acelorași surse politice, președinții partidelor au discutat despre taxa de 1% pentru companiile mari, despre obligativitatea certificatului verde, despre bugetul pentru 2022 pe care premierul îl vrea a fi adoptat până în 23 decembrie. dar și despre împărţirea prefecturilor.

Doar la acest punct s-ar fi înțeles liderii PNL, PSD și UDMR, fiind acceptată varianta propusă de PSD – partidul care are Consiliul Județean, nu mai are prefectul de județ.

În privința taxei de 1% pe profitul marilor companii, premierul Nicolae Ciucă nu ar fi de acord ca aceasta să fie prinsă în bugetul pentru 2022, pe motiv că nu se regăsește ca măsură în Programul de guvernare.

La finalul celor 3 ore de discuții, Florin Cîțu, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor au ieșit din sală fără să facă declarații. Cei trei lideri au plecat de urgență să se întâlnească cu președintele Klaus Iohannis, iar ședința coaliției va fi reluată, cel mai probabil, miercuri după-amiază.

Marilena Nedelcu