3.4 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 19:12
No menu items!

Tăriceanu, replică pentru Iohannis. “Cea mai gravă acuzație după decembrie ’89”. Au scos ultima carte: “NAȚIONALISMUL”

spot_img

Călin Popescu Tăriceanu a reacționat în urma proiectului de lege despre autonomia Ținutului Secuiesc și a atacului lansat de președintele Klaus Iohannis.

“Atunci când nu ai ce să oferi poporului tău, atunci când nu ai soluții pentru repornirea economiei, atunci când nu ai resurse să mărești pensiile si alocatiile, atunci scoți ultima carte: naționalismul. În vremuri de criză, politicienii iresponsabili folosesc această ultima armă sperând să-și salveze scaunul”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina de Facebook.

Astazi, Klaus Iohannis si “Guvernul Meu” au ajuns la fundul sacului si in lipsa de solutii la problemele reale ale romanilor au inceput sa fluture flamura nationalismului. Cat de nesabuit trebuie sa fii sa dai foc la tara doar ca sa muti discutia de pe criza pe alta teme? Cat de nesabuit trebuie sa fii ca atunci cand te numesti Klaus si Ludovic sa devii exponentul nationalismului?

Domnul Iohannis pare ca nu-si aminteste decat ceea ce ii convine motiv pentru care incearca sa uite ca o lege similara a fost “nasita” de Klaus Werner Iohannis si de Liviu Dragnea in 2013 si a fost respinsa de CCR. Dar intrebarea ramane: voia dl Iohannis in 2013 sa vanda Ardealul? Daca da, care era suma?“, a completat el.

Președintele ALDE a încheiat spunând că într-adevăr, Camera Deputaților a făcut o greșeală pentru că nu a dicutat în plen proiectul privind Ținutul Secuiesc, dar camera finală este Senatul. În plus, chiar dacă Parlamentul ar adopta final acest proiect, orice inițiativă legilstivă adoptată merge spre promulgare la președintele statului, care o poate retrimite Parlamentului.

“Astazi dl Iohannis a facut cea mai grava acuzatie care s-a facut in Romania dupa decembrie 1989. El a acuzat un partid parlamentar ca are o intelegere ascunsa cu o putere straina pentru a ceda o parte din teritoriul national. Acest lucru nu poate sa ramana asa. Dl Iohannis trebuie sa vina in Parlament sa aduca dovezile pentru aceasta acuzatie grava. Aceasta acuzatie poate avea doar doua solutii: ori acuzatiile sunt adevarate si partidul acuzat trebuie sa fie interzis, ori Presedintele Romaniei minte si manipuleaza si trebuie sa-si dea demisia si sa sufere rigorile legii”, și-a încheiat mesajul Călin Popescu Tăriceanu.