13.3 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 11:32

Tăriceanu, mesaj intern despre ieșirea de la guvernare și parteneriatul cu Pro România (Surse presă)

spot_img

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis un mesaj intern către colegii din ALDE și i-a anunțat că în ședința de săptămâna viitoare le va propune un parteneriat politic cu cei de la Pro România.

În mesajul său, Tăriceanu le-a spus celor din ALDE că el este favorabil unei astfel de decizii și este de așteptat ca ea să fie adoptată în conducerea ALDE.

Semnarea unei alianțe cu Pro România va însemna ruperea coaliției de guvernare, pentru că Pro România a pus condiții ALDE și le-au cerut să vină în opoziție.

Surse din ALDE ne-au precizat că se așteaptă doar formalizarea deciziei PSD de a o impune pe Viorica Dăncilă candidat la prezidențiale, decizie care va deveni oficială la Congresul PSD, de sâmbătă.

Ședința ALDE va avea loc miercuri sau joi și este foarte posibil ca ALDE să rupă coaliția de guvernare cu cei de la PSD.

„Dragi colegi,

doresc să vă fac următoarele precizări pe care să le aveți în vedere:

1) in sedinta coaliției PSD nu a venit cu nicio propunere referitoare la solicitările noastre publice de săptămâna trecută;

2) solicitările noastre către PSD au avut în vedere numai relansarea guvernării și nimic altceva(cum ar fi candidatura comună la alegerile prezidențiale invocată netemeunic de PSD);

3) va rog să fiți pregătiți pentru inceputul saptamanii viitoare când vor fi convocate structurile de conducere ale ALDE (BPC și DP) pentru aprobarea Alianței electorale cu ProRomania ptr alegerile prezidențiale și Alianța politică cu ProRomania”, scrie Călin Popescu Tăriceanu, conform mesajului intrat în posesia STIRIPESURSE.RO.

Valeriu Motoc