7 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 19:12
No menu items!

Tăriceanu, discurs fulminant la PSD: “Ne-am luptat şi cu structurile oculte – serviciile secrete/Avem datoria să scoatem din justiție cuvântul paradeală”

spot_img

Președintele ALDE, Călin Popescu – Tăriceanu a susținut un discurs exploziv, sâmbătă, la Congresul extraordinar al PSD. Liderul ALDE a declarat, printre altele, că cele două partide de coaliţie au luptat nu doar cu opoziţia ci şi cu forţele oculte, serviciile secrete care „se ocupă de cu totul altceva decât de ceea ce ar fi firesc”.

A urmat, sigur, o perioadă care a fost marcată de colaborarea noastră în cadrul USL, apoi am fost împreună în opoziţie în perioada celui mai toxic guvern condus de dl Cioloş, în 2016, Guvern care era condus de fapt de preşedintele Iohannis, preşedintele compartamentului distructiv, copiat de la prietenul nostru Traian Băsescu. În aceşti doi ani şi jumătate nu ne-am luptat doar cu opoziţia, ci şi cu structuri oculte. Servicii secrete care se ocupă de cu totul altceva decât de ceea ce ar fi firesc, servicii care ar trebui să îşi chetuiască bugetele pentru apărare cetăţenilor. Aceste servicii secrete car eguverenază mişcări de stradă #rezist. În spatele acestei perdele de zgomote pe stradă sunt scoşi din pălărie inşi de mucava care sunt impuşi drept noi lideri ai noului val şi salvator ai naţiei”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a dat drept exemplu cazul lui Toni Greblă, achitat definitiv de instanţa supremă, care a fost distrus profesional. El a amintit de declaraţia fostului preşedinte al CCR Augustin Zegrean care spunea despre Greblă că a fost executat de un sistem ce a vrut să demonstreze Curţii Constituţionale că „nu e de capul ei”.

Un om, mă refer aici la Toni Greblă care a fost distrus profesional într-un dosar în care struţii se combinau cu cartele de telefon ca într-o poezie dadaistă. Halucinantă a fost declaraţia fostului preşedinte CCR Augustin Zegrean, anume că Toni Greblă a fost executat pentru că sistemul a vrut să arate că CCR nu e de capul ei”, a completat Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a mai vorbit şi despre erorile din justiţie.

Evident că în această perioadă unii ne spun de pe margine că am făcut o greşeală nepermisă atunci când am semnalizat erorile din justiţie. Electoral poate au dreptate, dar din punct de vedere moral şi politic nu am greşit. Am făcut ceea ce era corect. Când un magistrat nu mai judecă după lege, ci după bileţele şi plicuri galbene, e o chestiune de timp până se prăbuşeşte încrederea cetăţenilor. Nu există nimic mai important decât drepturile fundamentale ale cetăţeanului. Avem datoria să scoatem din justiţia românească cuvântul „paradeală””, a explicat Tăriceanu.

Tăriceanu: “Îmi doresc ca România să se dezbare de acest complex de inferioritate în fața celor mari”

Liderul ALDE le-a cerut social-democraţilor să nu se lase timoraţi.

Vă cer să nu vă lăsaţi timoraţi de vocea neomarxiştilor acoperiţi în progresişti. Suntem, totuşi, coaliţia care a crescut salariile tuturor celor care locuiesc în această ţară, care a oprit exodul medicilor, care a mărit alocaţiile copiilor, suntem coaliţia care a zguduit acest sistem ticălos care a pus mâna pe România şi trebuie să continuă până la revenirea în matca deplină a normalităţii”, a conchis liderul ALDE.

Mă uitam zilele trecute la meciul naționalei U21 și vreau să îi felicit: jucătorii au jucat exemplar în toate departamentele. Am remarcat însă ceva ce ai noștri avea și nemții nu aveau: complexul de inferioritate în fața celor mari. Nu au știut cum să abordeze psihologic acest meci și îmi doresc ca România să se dezbare de acest complex”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.
 
Tăriceanu propune PSD un acord prin care să guverneze România până în 2024
 
Călin Popescu Tăriceanu a propus PSD, la Congresul de sâmbătă, un acord pentru o coaliţie care să guverneze România până în anul 2024 şi care să permită să fie la Cotroceni un preşedinte echilibrat, interesat de ţară, şi nu de realegerea ca şef de stat.

„Aş dori foarte mult să batem în cuie Codul fiscal, pentru ca oamenii să poată vedea că aveam planuri pe termen lung. Nu vreau să încheiem acest an fără să avem un plan bine pus la punct pentru digitalizarea administraţiei. Vreau să mergem înainte cu descentralizarea. Vă chem să ducem la Cotroceni un preşedinte adevărat, al tuturor românilor, nu doar al găştilor grupate în spatele său. Un preşedinte care să fie sensibil la nevoile celor mulţi”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a adăugat că că România nu îşi mai poate permite să aibă un preşedinte care are ca singur scop realegerea în funcţie.

„După cum vedeţi, lucrurile sunt foarte complicate la frontierele noastre, şi nu numai, pentru toată lumea. Nu ne mai putem permite un preşedinte al cărui singur scop să fie realegerea lui, care să sacrifice valorile morale. Este timpul pentru un preşedinte care să ne unească, şi nu să ne dezbine. Este timpul pentru un preşedinte interesat de ceea ce lasă în urma lui, şi nu de ce îl aşteaptă în faţă. Vă propun un acord bazat pe o coaliţie care să guverneze România până în 2024. Vreau de asemenea ca acest acord să permită să ducă la Cotroceni un preşedinte echilibrat şi devotat ţării, ţării noastre vreau să spun”, a conchis Tăriceanu.

Discursul lui Tăriceanu a fost primit cu ropote de aplauze de social – democrații participanți la congres. 

R.D.