22.2 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 18:51
No menu items!

Tânăr cu afecțiuni psihice, condus la poliție în cazul mesajului de amenințare primit de Maia Morgenstern

spot_img

Un tânăr de 25 ani din București, cu afecțiuni psihice, a fost condus la o secție de poliție și este cercetat de autorități în cazul amenințărilor cu moartea transmise actriței Maia Morgenstern, anunță Inspectoratul General de Poliție.

Un echipaj de poliție, însoțit de mama tânărului, s-a deplasat la domiciliul său pentru a ridica echipamentul informatic folosit de tânăr, urmând a fi predat de bunăvoie de aceasta, potrivit comunicatului citat.

Știrea inițială

Poliția desfășoară percheziții la două adrese din București și Timișoara, transmite Digi24, precizând că Serviciul Român de Informații s-ar fi implicat în ancheta privind depistarea persoanelor care au transmis mesajul de amenințare actriței Maia Morgenstern.

Reamintim că Maia Morgenstern a depus plângere la poliție, după ce i-a parvenit un email în care era amenințată cu moartea, atât ea cât și familia ei. Mesajul antisemit, redactat cu o virulență extremă, greu de descris, a fost făcut public de actriță pe contul de facebook, de Ziua Teatrului și de sărbătoarea evreiască Pesach.