19.6 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024 - 16:09
No menu items!

Prefectul Capitalei, despre ce se întâmplă când Bucureștiul trece de pragul 7,5 la mia de locuitori

spot_img

Întrebat cât de repede vom trece la restricții mai dure, în momentul în care Bucureștiul va atinge indicele limită, Prefectul Bucureștiului afirmă că măsurile de înăsprire a restricțiilor vor intra în vigoare în 48 de ore. Alin Stoica a vorbit, duminică, pe B1 TV despre momentul în care Bucureștiul va trece de pragul critic al ratei de infectare cu COVID-19 de 7,5 la 1000 de locuitori.

Conform Hotărârii de Guvern, în momentul în care se atinge pragul respectiv aveam la dispoziție 48 de ore să dăm o nouă hotărâre de CMBSU pentru a intra pe scenariul următor.

„Activitatea școlilor nu va fi afectă de trecerea infectărilor peste 7,5 la mia de locuitori. Scenariul de 7,5 este prevăzut în Hotărârea de Guvern și nu prevede nimic despre scoli, doar despre activitatea agenților economici și deplasarea de la domiciliu. Regimul școlilor este stabilit prin Ordinul Comun al Ministerului Educației și Sănătății și acolo se prevede ca închiderea lor se produce doar în cazul în care se prevede carantină”, a spus prefectul Capitalei.