11.3 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 20:54

Tabloul electric de la Spitalul “Victor Babeş” din Timişoara, schimbat după 60 de ani

spot_img

Tabloul electric al Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeş” din Timişoara a fost schimbat după 60 de ani. Conducerea spitalului spune că instalaţia veche putea lua foc în orice moment.

Înlocuirea tabloului electric al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara s-a realizat după 60 de ani, iar procedura a durat 15 ore.

„Înlocuirea tabloului electric principal era esențială. Riscam în orice moment să se producă un scurt circuit și instalația să ia foc. A fost o operațiune complicată, care a necesitat multă atenție și expertiză. Înlocuirea acestui tablou a fost una dintre soluțiile propuse de specialiștii de la Universitatea Politehnica Timișoara, care au realizat, în urmă cu câteva săptămâni, un bilanț energetic, o evaluare a sistemului electric, și au apreciat că este necesară schimbarea acestuia. Nu este, însă, totul. Va trebui, în cele din urmă, modernizat întreg circuitul electric din spital, care nu doar că este foarte vechi, dar în aceste zile este și suprasolicitat. Practic, în fiecare salon avem pacienți care au nevoie de oxigen suplimentar, iar aparatele de high-flow și de ventilație non-invazivă duc la o suprasarcină asupra sistemului electric”, spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, citat de Mediafax.

Cât timp sunt pacienți internați în număr mare, care nu pot fi mutați, o lucrare de reabilitare completă a rețelei de alimentare cu energie electrică a spitalului este imposibil de realizat. Există, însă, un proiect de modernizare a Secției de Terapie Intensivă ce nu poate fi demarat din cauza pandemiei.

„Noul tablou electric a costat 12.000 de euro. Banii au fost obținuți cu ajutorul fundației Spitalului Victor Babeș. Vreau să mulțumesc comunității locale care a înțeles încă o dată să ne sprijine. Fără acest ajutor, nu am fi reușit să înlocuim tabloul electric. Timișorenii știu că Spitalul Victor Babeș este al comunității, iar de aproape 20 de luni este în linia întâi a luptei împotriva unei pandemii care ne-a schimbat viețile. Este un gest de solidaritate pentru care noi, medicii de la Victor Babeș, ne înclinăm”, mai spune prof. dr. Cristian Oancea.

Sursa Zilei dezvăluia vineri că și Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara are o instalație electrică neconformă regulilor, care poate lua foc în orice moment.

Raluca Dan