12.4 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 22:46

FOTO/ Spargere la un sediu AUR. Se pare că hoții au căutat acte

spot_img

Sediul AUR din Brăila a fost vizat de hoți, la sfârșitul săptămânii trecute. Deputatul Ciprian Ciubuc a transmis că spargerea ar putea avea legătură fie cu o anchetă pe care cei de la AUR o derulează în prezent, fie cu implicarea partidului în procedura de demitere a Guvernului Cîțu.

“Sediu AUR Brăila a fost spart! În noaptea trecută a fost spart sediul AUR din Brăila şi birourile parlamentare, au forţat uşa de la secretariat, au intrat în sediu. Colegii mei au chemat Poliţia, sunând la 112, s-au luat amprente, se pare că intruşii au folosit mănuşi, aşteptăm ancheta poliţiei. Deocamdată nu cunoaştem scopul spargerii sediului AUR şi a Birourilor parlamentare, se pare că s-a căutat acte”, a scris deputatul AUR de Brăila, Ciprian Ciubuc, luni, pe contul său de Facebook.

Parlamentarul a precizat că AUR a demarat o anchetă despre concesionarea Insulei Mare a Brăilei, sugerând că hoţii ar fi putut căuta acele documente.

“Am demarat o anchetă despre concesionarea Insulei Mare a Brăilei şi am intrat în posesia a nişte documente, care au facilitat firma cetăţeanului arab la concesionarea insulei, probabil au căutat acele acte. Sau poate a fost doar un vandalism legat de ultimele evenimente din scena politică din România, unde noi cei de la AUR am dat tonul moţiunii de cenzură care a dus la căderea guvernului. Au luat un telefon. Aşteptăm ancheta”, a completat Ciprian Ciubuc.

În luna februarie, sediul unui alt partid a fost spart. Este vorba de Partidul Neamul Românesc (PNR), care a lansat-o pe Diana Șoșoacă în politică, senatoare exclusă din AUR. Ninel Peia, președintele formațiunii, declara atunci că din sediul partidului hoții ar fi furat un stick USB, care conținea informații importante despre partid, dar și despre rivali politici.

                                                                                                                  Adina Silav