7.7 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024 - 9:07
No menu items!

Sutienul care depistează cancerul

spot_img

 Este o adevărată revoluţie în domeniul prevenirii cancerului la sân, informează 20minutes.ch. Aproape un milion de femei din toată lumea sunt diagnosticate anual cu cancer la sân şi peste 400.000 dintre ele mor din această cauză.

Fiecare femeie este expusă unui risc de 12% să se îmbolnăvească de cancer la sân într-o perioadă sau alta a vieţii. În luna destinată sensibilizării faţă de cancerul la sân – octombrie -, o inovaţie americană ar putea facilita depistarea acestei boli. Este vorba despre un sutien ‘inteligent’ care poate detecta o anomalie a sânilor, arată Co.Exist. Sutienul este dotat cu senzori care măsoară temperatura corpului şi nivelul hormonal, iar un cip electronic integrat permite transmiterea datelor înregistrate, care sunt apoi analizate cu ajutorul unui program specific. În funcţie de rezultat, dispozitivul recomandă o consultaţie medicală şi îl anunţă şi pe doctorul curant.

Firma care a creat acest produs, First Warning Systems, a anunţat că sutienul oferă un diagnostic corect în 90% din cazuri şi că este mai sigur chiar decât mamografia. Pe piaţa americană, aparatul de depistare revoluţionar va fi lansat în 2014.