Sute de persoane s-au bătut într-un centru de refugiați din Germania

Mai multe persoane, printre care și polițiști, au fost rănite, duminică, în urma unor ciocniri între refugiaţi, într-o tabără de lângă oraşul german Kassel, informează agenţia germană DPA, citată de AFP.

Violențele au izbucnit la periferia oraşului, într-o tabătă de corturi în care se află aproximativ 1.500 de migranţi provenind din aproximativ 20 de ţări, şi au durat mai multe ore. Trei poliţişti se află printre răniţi, potrivit aceleiaşi surse.

Bătaia, cea de-a treia din ultima perioadă, a a avut loc, în timpul mesei, între doi refugiaţi, iar ulterior a implicat două grupuri mari de migranţi albanezi şi pakistanezi. Sute de persoane au fost implicate. Poliţia a reuşit să restabileacă ordinea după mai multe ore, dar nu a operat arestări. Opt refugiaţi răniţi au fost conduşi la spital pentru îngrijiri.

Potrivit Deutsche Welle, poliţia a anunţat că certuri au izbucnit frecvent în acest centru temporar pentru migranţi instalat în incinta fostului aeroport Kassel-Calden, în nordul Germaniei, dar că incidentele de duminică sunt primele în care s-a ajuns la confruntări fizice.

Mai multe autobuze au fost aduse pentru a-i lua şi conduce la alt centru pe unii refugiaţi.

Centrul a fost creat iniţial pentru a găzdui 1.000 de persoane. Unii dintre cei 1.500 de refugiaţi aflaţi acolo în prezent sunt mulţumiţi că se află departe de război, însă alţii şi-au exprimat frustrarea şi îndoiala că vor primi azil, potrivit postului.

Germania aşteaptă până la un milion de migranţi să sosească pe teritoriul său până la sfârşitul anului. „Capacitatea noastră de absorbţie este limitată, chiar dacă nu s-a decis încă până unde merg aceste limite”, a avertizat duminică preşedintele german Joachim Gauck.

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU