23.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 12:38
No menu items!

VIDEO. Sute de monede din aur, îngropate în curțile rudelor lui Leo de la Strehaia. Unele monede cântăresc un kilogram

spot_img

Sute de monede din aur, dintre care și unele care cântăreau câte un kilogram fiecare, au fost descoperite de polițiști şi procurori îngropate în curțile unor afaceriști din Strehaia.

Monedele din aur au fost găsite de polițiștii specializați în investigarea infracțiunilor economice și procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, îngropate în curțile mai multor oameni de afaceri din Strehaia, județul Mehedinți, potrivit gandul.ro.

Este vorba despre trei veri ai lui Leo de la Strehaia. Doar una dintre cele trei rude ar fi fost găsită acasă. Ceilalți doi bărbați au reușit să fugă din țară înainte să fie prinși de autorități.

Cei trei suspecți s-au lăudat cu averile pe internet, au postat imagini atât cu mașinile de lux, cât și cu o parte dintre monedele din aur.

Poliția Capitalei a transmis, joi, au fost pus în aplicare în total  26 de mandate de percheziție domiciliară, în Capitală și județele Ilfov, Argeș și Mehedinți și 4 mandate de aducere, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare și spălarea banilor.

„Din datele și probele administrate în cauză, de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice –  Sector 3, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2021 până în prezent, persoanele vizate, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, cu domeniu de activitate de colectare sau reciclare a deșeurilor, în mod repetat, ar fi primit, transferat și ridicat sume de bani, provenite din săvârșirea infracțiunii de delapidare, prin care o societate comercială de tip OIREP a fost prejudiciată cu aproximativ 12.000.000 de lei”, a precizat sursa citată.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate documente contabile, 11.000 de euro, 8.000 de lei, precum și 72 de monede din metal prețios. De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile (3 autoturisme de lux) și imobile, precum și a conturilor bancare ale bănuiților, până la concurența sumei de 12.798.050,83 de lei.

În baza probatoriului administrat, un bărbat de 34 de ani a fost reținut, pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat instanței, care a dispus punerea în libertate a acestuia.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, precum și de cel al Autorității Vamale Române.

Leo de la Strehaia este în prezent în închisoare, după ce a primit o condamnare de 2 ani și 6 luni pentru infracțiuni de evaziune fiscală.

                                                                                                                  Adina Silav