16.9 C
București
duminică, 29 mai 2022 - 11:26
No menu items!

SURSE RTV: Fostul ambasador SUA Mark Gitenstein, implicat în dosarul DNA Oracle

spot_img

Fostul Ambasador SUA în țara noastră Mark Gitenstein ar fi implicat în dosarul Oracle, în care directorul companiei este acuzat că a luat mită de peste 800.000 de euro, anunță România TV.

CEO companiei, Sorin Mîndruțescu, este pus sub control judiciar pentru că ar fi luat mită 869.413 euro, în opt situații, în perioada 2009-2013, de la reprezentanții unei firme de IT pentru contracte avantajoase, conform unui comunicat DNA.

Procurorii DNA au efectuat, în cursul zilei de miercuri, o serie de percheziții în cadrul unui dosar penal ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

„Ulterior, în urma audierii în același dosar penal, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Mîndruțescu Sorin Mihai, director general al filialei din Romania a unei companii multinaționale din domeniul IT, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată (8 acte materiale). De asemenea, a fost fixată o cauțiune în valoare de 500.000 euro (echivalent în lei) care va fi depusă la o unitate bancară și consemnată pe numele său la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție sau prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective”, a informat DNA.

E. Stan